Social 22 Iulie 2015 11:06
Procurorul Emilian Eva, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi, ramane in arest preventiv, dispus in cazul sau in 10 iulie, in dosarul in care este acuzat ca a vandut peste 200 de tablouri, activitate incompatibila cu functia de magistrat, dupa ce instanta suprema i-a respins contestatia.

Decizia luata in cazul lui Emilian Eva de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie este definitiva.

Emilian Eva, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi, a fost arestat, in 10 iulie, pentru 30 de zile de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), el contestand decizia. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat, pe 13 iulie, suspendarea din functie a lui Emilian Eva, ca urmare a dispunerii fata de acesta a masurii arestarii preventive.

Procurorul a fost retinut de Directia Nationala Anticoruptie (DNA), pe 9 iulie, pentru luare de mita si spalare de bani, efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia si fals in declaratii. Potrivit procurorilor DNA, in mai-iunie 2014, perioada in care tatal procurorului Emilian Eva, Ludovic Eva, se afla internat in Spitalul Clinic de Urgenta "Profesor dr. Nicolae Oblu" din Iasi, magistratul i-a cerut doctorului cardiolog Dan Tesloianu sa faca toate eforturile profesionale "ca sa fie bine pentru toata lumea".

Ulterior acestei solicitari, in data de 16 iunie 2014, Emilian Eva a dispus renuntarea la urmarirea penala fata de medicul cardiolog, care era cercetat penal pentru luare de mita, inselaciune, purtare abuziva, fals intelectual, uz de fals si inselaciune, intrucat faptele nu exista, scrie MEDIAFAX.

Solutia a fost dispusa la un interval de doar patru zile dupa ce dosarul i-a fost repartizat procurorului Eva.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.