Social 21 Iulie 2015 18:54
Universitatea din Bucuresti si Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca se afla in topul 1.000 al universitatilor din lume, realizat de Center for World University Rankings in 2015, in urma evaluarii a peste 25.000 de institutii de invatamant superior, informeaza UB.

Clasamentul este realizat in urma evaluarii a peste 25.000 de universitati, o baza mult mai larga decat cea utilizata de Top 500 Shanghai.
Universitatea din Bucuresti (UB) ocupa locul 986 si Universitatea Babes-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca - locul 987, ambele obtinand cate 44,04 puncte, ceea ce le pozitioneaza in primele patru la suta dintre universitatile din lume.

Potrivit sursei citate, Center for World University Rankings utilizeaza in analiza opt criterii, cele mai importante fiind calitatea educatiei, gradul de ocupare a fortei de munca dupa absolvire si calitatea personalului didactic (mediului academic), fiecare dintre acestea cu o pondere de 25 de procente, scrie MEDIAFAX.

"La capitolul calitatea educatiei, UB se afla pe locul 237, iar UBB pe locul 367, in cazul calitatii mediului academic ambele se situeaza pe pozitia 218, iar la gradul de angajare a absolventilor, cele doua universitati sunt pe locul 567 in lume"
, se arata in comunicat.

Topul este condus de trei universitati din SUA: Harvard, Stanford si Massachusetts Institute of Technology, urmate de doua universitati din Marea Britanie: Cambridge si Oxford.

De altfel, SUA are 15 din primele 20 institutii de invatamant superior din lume, Marea Britanie si Japonia cate doua, iar Elvetia, una. Totodata, dintre cele 1.000 de universitati prezente in acest clasament, peste un sfert (229) sunt din SUA, China are 83, Japonia - 74, Marea Britanie - 65, Germania - 55 si Franta - 49.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.