Social 21 Iulie 2015 11:13
Aproape cinci tone de carne au fost confiscate de inspectorii Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) din restaurante de pe litoral, care au fost amendate cu aproape 30.000 de lei intr-o saptamana, informeaza autoritatea.

In perioada 6 - 12 iulie, inspectorii ANSVSA care activeaza in cadrul Comandamentului Sezon Estival 2015 au desfasurat activitati de control in unitati de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare si comercializare a produselor alimentare.

Au fost verificati un numar de 205 de operatori din industria alimentara. Controalele au vizat: 78 restaurante, cinci pizzerii, 23 unitati tip fast-food, cinci braserii, sapte unitati tip bufet, noua baruri, sapte beach baruri, doua pensiuni, 39 magazine alimentare, un depozit alimetar, doua rulote fast food, un laborator cofetarie/patiserie, 20 laboratoare patiserie, o unitate produse congelate, cinci tonete inghetata, o cantina, unitati localizate in cele sapte zone de interes turistic Navodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinesti si Mangalia.

In urma controalelor s-au constatat neconformitati cu privire la manipularea, depozitarea si comercializarea in conditii necorespunzatoare a produselor alimentare, etichetarea necorespunzatoare a acestora, neasigurarea trasabilitatii produselor alimentare, precum si comercializarea produselor alimentare neconforme sau in spatii neaprobate/neigienizate sanitar veterinar

Pentru abaterile de la legislatia sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor, au fost aplicate 25 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 29.800 de lei, scrie MEDIAFAX. Au fost confiscate si retrase de la vanzare, urmatoarele produse alimentare: carne si produse din carne - 4.739 kg, lapte si produse lactate - 702 kg, peste si produse din peste - 1.071 kg, oua - 45 kg. Valoarea acestora este in cuantum de 65.909 lei.

Cetatenii pot sesiza neregulile constatate in domeniul sigurantei alimentelor, la dispeceratul Call Center, 0800 826 787, apelabil gratuit din orice retea de telefonie si la numarul de telefon 0769 054 207, pus la dispozitie de DSVSA Constanta.

Citeste si:
Importanța și etapele procesului de curățare a sistemului de...
Importanța și etapele...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.