Social 19 Iulie 2015 15:16
Klaus Iohannis arata, intr-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Aviatiei Romane si a Zilei Fortelor Aeriene, ca "aviatia romana este pregatita sa faca fata cu succes provocarilor impuse de statutul Romaniei de tara membra a NATO si a UE".

''Aviatia romana este pregatita astazi sa faca fata cu succes provocarilor impuse de statutul Romaniei de tara membra a NATO si a Uniunii Europene, iar rezultatele obtinute sunt unanim apreciate si recunoscute. La baza succeselor pe care le-ati obtinut au stat atat dragostea si devotamentul dumneavoastra fata de profesia aleasa, cat si eforturile sustinute pentru reformarea si modernizarea Fortelor Aeriene", mentioneaza presedintele in mesaj, potrivit unui comunicat emis de Administratia Prezidentiala.

De asemenea, presedintele Klaus Iohannis a decorat drapelul de lupta al Statului Major al Fortelor Aeriene cu Ordinul "Virtutea Aeronautica" in grad de Cavaler, cu insemn pentru militari.

"Pentru inaltul profesionalism si rezultatele remarcabile obtinute in indeplinirea misiunilor specifice, in semn de apreciere, am dat curs propunerii ministrului Apararii Nationale pentru decorarea Drapelului de lupta al Statului Major al Fortele Aeriene cu Ordinul «Virtutea Aeronautica» in grad de Cavaler, cu insemn pentru militari", potrivit sursei citate. Iohannis a amintit, in mesaj, ca anul 2015 are dubla semnificatie pentru aviatie, "pe de o parte, la 17 iunie s-au implinit 105 ani de la primul zbor efectuat cu un avion proiectat si construit in Romania, la Arsenalul Armatei, de catre Aurel Vlaicu. Pe de alta parte, la 15 septembrie se vor implini 100 de ani de la infiintarea Corpului de Aviatie Roman, momentul in care aviatia a devenit arma de sine statatoare in cadrul Armatei Romaniei".

Retail jobs

Klaus Iohannis a salutat contributia Fortelor Aeriene in teatrele de operatii din Irak, Afganistan si din Balcanii de Vest, in conditii de siguranta, a fortelor militare romanesti.

"Va urez tuturor succes in indeplinirea misiunilor nobile de aparare a cerului patriei si va doresc multa sanatate, fericire si implinirea aspiratiilor dumneavoastra!", se mai arata in mesajul transmis de presedinte cu ocazia Zilei Aviatiei Romane si a Zilei Fortelor Aeriene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.