Social 17 Iulie 2015 17:10
Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) a fost amendata de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), cu 150.000 de lei, pentru conditiile de transport improprii, incluzand vehicule deteriorate, neigienice, lipsa masurilor de siguranta si a aerului conditionat.

Comisari ANPC din cadrul Comisariatului Bucuresti au demarat, vineri, un control tematic pentru verificarea conditiilor de transport public.
Au fost verificate autobuze, troleibuze si tramvaie la plecarea in curse a acestora din sase depouri din Capitala.

Comisarii au aplicat amenzi in valoare totala de 150.000 de lei si oprirea temporara de a fi utilizate in transportul public a mijloacelor de transport care nu asigura conditiile de siguranta si igiena corespunzatoare pana la remedierea deficientelor. Controalele vor continua si in urmatoarea perioada, mai spune ANPC, scrie MEDIAFAX.

Principalele abateri constatate au fost: conditii de transport improprii, neigienice, pavimente patate, pline de grasimi si praf, sparturi ale placilor de melamina din interiorul vagonului in dreptul scaunelor, care pot pune in pericol viata si siguranta calatorilor, podele exfoliate cu risc mare de accidentare a calatorilor, tapiserii neigienizate si rupte, pline de grasimi si resturi de mancare, protectiile barelor de sustinere deteriorate, anvelope uzate sub limita admisa de 4 mm, lipsa ciocanelor de spart geamuri in caz de pericol, lipsa verificarii periodice a extictoarelor cu care sunt echipate mijloacele de transport, neefectuarea dezinsectiilor si dezinfectarea elementelor cu care intra in contact direct consumatorul.

La acestea se adauga lipsa unui regulament de aplicare a normelor de igiena pentru transportul de persoane, lipsa aerului conditionat sau aer conditionat nefunctional, lipsa neoanelor pentru iluminat interior, geamuri murdare si pline de calcar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.