Social 15 Iulie 2015 18:34
Elevii romani au obtinut o medalie de aur, patru de argint si una de bronz la Olimpiada Internationala de Matematica desfasurata in Thailanda, la care au participat 577 de elevi din 104 tari.

Simona Diaconu, care a absolvit in acest an Liceul International de Informatica din Bucuresti, a obtinut medalia de aur, scrie MEDIAFAX.

Medalii de argint au obtinut Marius Bocanu, absolvent al Liceului International de Informatica din Bucuresti, Ciprian Bonciocat, elev in clasa a IX-a la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti, Andrei Andronache - clasa a XI-a la Liceului International de Informatica din Bucuresti si Stefan Spataru - absolvent al clasei a XII-a la acelasi liceu. Andrei Puiu, absolvent al Colegiului National "Vasile Alecsandri" Galati a obtinut medalia de bronz.

Romania a ocupat pozitia a 13-a in clasamentul celor 104 tari participante, toti membrii delegatiei reusind sa obtina medalii. Primele cinci pozitii au fost ocupate de SUA, China, Coreea de Sud, Coreea de Nord si Vietnam. Olimpiada Internationala de Matematica (IMO), aflata la cea de-a 56-a editie, are loc in Thailanda, la Chiang Mai, din 4 pana pe 16 iulie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.