Social 11 Iulie 2015 15:24
Faleza din Magalia pana in statiunea Olimp - Aleea Teilor - va fi modernizata, iar un parc va fi amenajat pe locul unei foste statii de betoane, principalul factor de poluare a orasului, cele doua proiecte fiind derulate de Primarie, iar valoarea totala a acestora se ridica la 34,5 milioane de lei.

Primarul din Mangalia, Radu Cristian, a aratat, intr-un comunicat de presa, ca Parcul Evergreen va fi amenajat pe locul unui foste statii de betoane, care pana in urma cu cativa ani era principalul factor de poluare a orasului, in timp ce proiectul de reabilitare a Aleii Teilor face parte dintr-un program complex de amenajare a unei faleze pietonale, intre Mangalia si Olimp, pe o distanta de noua kilometri.

In prezent, Primaria Mangalia deruleaza procedurile legale de licitatie pentru atribuirea contractelor de executie a lucrarilor. Proiectele sunt realizate in cadrul Programului Operational Regional, Axa Prioritara 5, "Dezvoltarea durabila si promovarea turismului", Domeniul de interventie 5.2 - "Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterii calitatii serviciilor turistice".

Potrivit documentatiei, lucrarile trebuie finalizate pana la sfarsitul acestui an, scrie MEDIAFAX.

"Conform datelor tehnice, cele doua proiecte au o finantare totala de aproximativ 34,5 milioane de lei, contributia municipalitatii urmand sa fie de doi la suta din valoarea contractelor", a explicat primarul. De asemenea, el a precizat ca in ultimii doi ani institutia pe care o conduce a reusit sa atraga fonduri europene in valoare de peste 21 de milioane de euro.

"Unele proiecte sunt deja finalizate, altele sunt in executare, cum este cazul proiectelor de reabilitare a falezelor, iar acum vom demara alte doua noi proiecte, respectiv infiintarea unui parc la standarde UE, pe o suprafata de aproximativ trei hectare si modernizarea vechii faleze a orasului", a subliniat edilul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.