Social 8 Iulie 2015 18:44
Membrii gruparii de contrabandisti de tigari vizata de perchezitiile facute de DIICOT Suceava in cinci judete au fost prinsi in flagrant in judetul Cluj, in noaptea de marti spre miercuri, dar au reusit sa sparga trei baraje ale politistilor, in timp ce liderul retelei a fost identificat la Oradea.

DIICOT Suceava arata, intr-un comunicat de presa, ca, in noaptea de marti spre miercuri, in urma unui flagrant organizat in judetul Cluj, membrii gruparii specializate in contrabanda cu tigari au spart trei baraje ale Politiei, in incercarea de a scapa. ”In noaptea marti spre miercuri, membrii gruparii au fost depistati de politisti in judetul Cluj. Intrucat acestia au incercat sa fuga, politistii din Cluj au colaborat cu politistii din Alba, care i-au prins in orasul Aiud, avand asupra lor 335.400 de tigarete”, se arata intr-un comunicat al Politiei Romane.

De asemenea, in urma unui control in trafic facut in municipiul Oradea, a fost identificat liderul grupului infractional care actiona in orasul Sighet, barbatul avand asupra sa 50.000 de euro si 30.000 de lei, scrie MEDIAFAX.

La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Suceava sunt audiati, in prezent, mai multi suspecti din cele 20 de persoane care urmeaza sa fie duse la audieri. Procurorii DIICOT Suceava au facut, miercuri dimineata, 28 de perchezitii in cinci judete, la persoane suspectate de contrabanda cu tigari, care ar fi produs bugetului statului un prejudiciu estimat la un milion de euro.

Potrivit Politiei Judetene Suceava, politisti specializati in investigarea criminalitatii economice, sub coordonarea procurorilor DIICOT - Serviciul Teritorial Suceava, au facut 28 de perchezitii in judetele Suceava, Maramures, Timis, Caras-Severin si Hunedoara, pentru destructurarea unei grupari specializate in contrabanda cu tigari.

Din cercetari a reiesit ca activitatea infractionala ar fi fost desfasurata de catre membrii gruparii in perioada 2014 - 2015, iar prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la un milion de euro. In acest dosar au fost emise 20 de mandate de aducere pe numele unor persoane banuite de introducerea, transportul, depozitarea sau comercializarea tigaretelor de contrabanda.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.