Social 8 Iulie 2015 11:58
Trenurile de calatori si de marfa circula miercuri cu viteze reduse cu 20-30 de kilometri pe ora fata de viteza normala, din cauza faptului ca temperatura la nivelul sinei depaseste 50-55 de grade Celsius, unele garnituri putand ajunge la destinatii cu intarzieri.

Compania Nationala de Cai Ferate "CFR" SA a anuntat ca miercuri, cand sunt anuntate temperaturi care ar putea ajunge la 39 de grade, trenurile vor reduce viteza de circulatie, in anumite intervale de timp, pentru desfasurarea traficului feroviar in conditii de siguranta. "Masura de reducere a vitezelor de circulatie in anumite intervale de timp in care temperaturile depasesc limitele normale este obligatorie pentu siguranta traficului feroviar si, de asemensea, este aplicata de toate administratiile de cale ferata. Este important de mentionat ca in perioada de canicula temperaturile inregistrate la nivelul sinei depasesc 50-55 de grade C", au precizat reprezentantii companiei CFR.

Miercuri, trenurile de calatori si de marfa circula cu viteze reduse cu 20-30 de kilometri pe ora fata de viteza normala de circulatie, pe durate determinate. In perioadele caniculare, personalul de intretinere a caii ferate face revizii suplimentare pe intreaga retea feroviara, respectiv insotiri de trenuri, verificari directe ale caii, masurarea si inregistrarea permanenta a evolutiei temperaturilor in sina, a precizat sursa citata.

Calatorii pot cere informatii despre intarzierile in traficul feroviar la statiile si agentiile CFR din Bucuresti si din tara, la numarul de telefon 021/9521.

Judetele Arad si Bihor au fost avertizate cu cod rosu de canicula, miercuri dupa-amiaza fiind anuntate temperaturi maxime de 38-39 de grade, apropiate de recordurile absolute de temperatura ale regiunii.

In judetele Vrancea, Gorj, Mehedinti, Caras-Severin, Timis, Hunedoara, Alba, Cluj, Bistrita-Nasaud, Maramures, Satu Mare, Salaj, Botosani, Iasi, Neamt, Bacau, Vaslui si Galati, aflate sub cod portocaliu, miercuri dupa-amiaza vor fi temperaturi maxime de 37-39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, scrie MEDIAFAX.

Bucurestiul si judetele Suceava, Mures, Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Braila, Tulcea, Constanta, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Calarasi si Ialomita sunt sub avertizare cod galben de canicula. Temperaturile in Capitala si in cele 21 de judete vor atinge frecvent 35-38 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

Citeste si:
România, sub avertizări cod galben și portocaliu de caniculă, de...
România, sub avertizări cod...

Valul de caldura va persista si joi, in regiunile sudice si sud-estice, iar instabilitatea atmosferica se va accentua treptat incepand din vestul tarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.