Social 1 Iulie 2015 17:02
Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, l-a numit, miercuri, pe Dacian Ciolos, fost comisar pentru Agricultura, in functia de consilier special pentru securitate alimentara, post pentru care nu va fi remunerat, potrivit unui comunicat CE.

"Crizele alimentare, presiunea asupra resurselor naturale, cresterea populatiei si schimbarile climatice ne reamintesc faptul ca securitatea alimentara este o provocare importanta pe care UE trebuie sa o gestioneze. Dacian Ciolos are o vasta experienta in domeniul securitatii alimentare si este omul potrivit pentru a ma sfatui pe aceasta tema importanta", a declarat presedintele CE, Jean-Claude Juncker, citat in comunicat.

In calitate de consilier special al presedintelui CE, Ciolos va colabora strans cu membrii Comisiei Juncker in ceea ce priveste contributia Executivului european la rezolvarea acestei provocari globale, precizeaza sursa citata. Dacian Ciolos nu va fi remunerat pentru aceasta functie.

Ciolos a fost comisar european pentru Agricultura, in perioada 2010-2014, cand a realizat prima reforma a Politicii Agricole Comune, scrie MEDIAFAX. De profesie inginer agronom, el a fost ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, intre 2007-2008, si sef al unei comisii prezidentiale de profil, intre iulie 2009 - ianuarie 2010. Este nascut pe 27 iulie 1969 la Zalau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.