Social 30 Iunie 2015 17:22
Instanta suprema a inlocuit definitiv arestul la domiciliu cu controlul judiciar pentru Alin Cocos si a revocat masura controlului judiciar pentru Adriean Videanu, in dosarul Bica 2, in care sunt judecati alaturi de fosta sefa a DIICOT Alina Bica si de Dorin Cocos.

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis, in 18 iunie, in dosarul Bica 2, inlocuirea arestului la domiciliu cu controlul judiciar pe o perioada de 60 de zile pentru Dorin si Alin Cocos, revocarea masurii controlului judiciar pentru Adriean Videanu si mentinerea controlului judiciar in cazul lui Ionut Mihailescu.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au atacat decizia in cazul lui Adriean Videanu, insa luni, Completul de cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins contestatia, ca tardiv formulata, scrie MEDIAFAX.

Completul de cinci judecatori a respins, prin decizia de luni, si contestatia lui Alin Cocos, care a solicitat instantei sa fie judecat in continuare in arest la domiciliu, nu sub control judiciar, instanta apreciind ca solicitarea este nefondata. Alin Cocos a cerut sa ramana in arest la domiciliu intrucat zilele in care este sub aceasta masura preventiva vor fi scazute din pedeapsa, in cazul in care va primi o condamnare la inchisoare in dosarul Bica 2.

In perioada controlului judiciar, Dorin si Alin Cocos au interdictie sa paraseasca tara si sa comunice, direct sau indirect, pe orice cale, cu Alina Bica si Ionut Mihailescu, precum si cu martorii din dosarul in care sunt judecati. De asemena, Dorin si Alin Cocos trebuie sa se prezinte la sectia de politie in zilele stabilite prin prorgramul de supraveghere judiciara si la instanta, ori de cate ori sunt chemati, dar si sa anunte daca isi schimba locuinta.

In dosarul "Bica 2", Alina Bica, Dorin Cocos, Alin Cocos, Ionut Mihailescu si fostul ministru al Economiei Adriean Videanu au fost trimisi in judecata in 25 februarie. Procurorii o acuza pe Alina Bica, la data faptelor secretar de stat si reprezentant al Ministerului Justitiei in cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din Agentia Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), ulterior procuror sef al DIICOT, de cate doua fapte de luare de mita, abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului.

Citeste si:
13 cele mai inspirate bancuri politice din trecut si prezent
13 cele mai inspirate bancuri...

Omul de afaceri Dorin Cocos este judecat pentru doua fapte de trafic de influenta si dare de mita, iar fiul acestuia Alin Cocos, pentru complicitate la trafic de influenta si complicitate la dare de mita. Dorin Cocos este acuzat ca, in schimbul influentei exercitate asupra Alinei Bica si a altui membru al Comisiei Centrale a ANRP, ar fi pretins si primit, in perioada de dupa 17 ianuarie 2011, de la Gheorghe Stelian, beneficiarul drepturilor litigioase, denuntator in cauza, suma de 10 milioane de euro, cu conditia sa-i asigure rezolvarea dosarului de despagubire.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.