Social 29 Iunie 2015 16:37
Elevii romani au obtinut o medalie de aur si cinci de argint la Olimpiada Balcanica de Matematica pentru Juniori, care a avut loc in perioada 24-29 iunie, la Belgrad, a anuntat, luni, Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice.
Medalia de aur a fost obtinuta de Theodor Mihai Iliant, elev la Colegiul National "Mircea cel Batran" din Constanta. Alexandra Timofte, de la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti, Lenca Iarina Cuturela si Ioan Andrei Nicolae, de la Liceul International de Informatica din Bucuresti, Stefan Razvan Balauca, de la Colegiul National "Mihai Eminescu" din Botosani, si Ioan Paul Petru Tirlisan, de la Scoala Gimnaziala "Mihai Eminescu" din Bistrita-Nasaud, au castigat medaliile de argint, scrie MEDIAFAX.

Delegatia Romaniei a fost condusa de profesorii Andrei Eckstein, de la Universitatea Politehnica din Timisoara, si Marius Perianu, de la Colegiul National "Ion Minulescu" din Slatina. Din partea Societatii de Stiinte Matematice din Romania a participat, ca observator, profesorul Mircea Aldea Fianu, de la Scoala cu clasele I-VIII nr. 19 din Bucuresti. La Olimpiada Balcanica de Matematica pentru Juniori (OBMJ), editia a XIX-a, au participat concurenti din 19 tari, dintre care 11 state cu statut permanent si opt cu statut de invitat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.