Social 29 Iunie 2015 13:47
Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost trimis in judecata de procurorii DNA Constanta pentru abuz in serviciu, in dosarul privind achizitionarea elicopterului prabusit in decembrie 2014 in lacul Siutghiol din Mamaia, accident soldat cu moartea a patru persoane.

Potrivit recizitoriului intocmit de catre procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Constanta, in cursul anului 2011, in cadrul unui proiect finantat de Programul Operational de Cooperare Transfrontaliera Romania, Consiliul Judetean Constanta, prin Nicusor Constantinescu, a achizitionat un elicopter in scopul eficientizarii activitatii de salvare in cazul situatiilor de urgenta din zona de granita dintre judetul Constanta si districtul Dobrich, din Bulgaria, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La data de 29 martie 2013, Nicusor Constantinescu ar fi atribuit unei societati comerciale, in mod nelegal, un contract de achizitie publica avand ca obiect "Servicii de operare elicopter multifunctional, medicalizat", "Servicii de transport ocazional" si "Servicii de reparare si intretinere a elicopterelor", prin incalcarea celor stabilite in caietul de sarcini, in care se prevedea ca aparatul de zbor trebuia folosit in cazul actiunilor de interventie in caz de urgenta, in pofida faptului ca SMURD formulase anterior o oferta privind operarea gratuita, conform scopurilor programului (salvare de vieti si interventii de urgenta), a elicopterului respectiv.

In 1 iulie 2013, Nicusor Constantinescu a pus la dispozitia persoanei juridice elicopterul achizitionat din fonduri publice, desi firma respectiva nu a fost niciodata parte semnatara a Acordului de parteneriat in baza caruia a fost obtinuta finantarea nerambursabila si a fost achizitionat elicopterul, scrie MEDIAFAX.

"Prin aceasta actiune, inculpatul Nicusor Constantinescu a schimbat astfel beneficiarii directi ai investitiei, precum si destinatia aparatului de zbor respectiv. Pe aceasta cale, inculpatul a angajat, lichidat, ordonantat si platit, in mod nelegal, in perioada 05.07.2013 – 30.10.2014, din fondurile publice ale Judetului Constanta, suma de 1.082.031,62 lei, reprezentand cheltuieli cu serviciile de intretinere si operare a elicopterului”, se mentioneaza in rechizitoriul procurorilor DNA Constanta.

Citeste si:
Nicusor Constantinescu - condamnat definitiv la 10 ani de inchisoare
Nicusor Constantinescu -...

Pana in acest moment, Consiliul Judetean Constanta nu a comunicat daca se constituie parte civila in procesul penal.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanta, Nicusor Constantinescu fiind acuzat de savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.