Social23 Iunie 201513:04

Lectura de un minut

Fostul ministru Darius Valcov este urmarit penal intr-un nou dosar penal, pentru trafic de influenta, fiind suspectat ca in perioada in care era primar al Slatinei i-a cerut administratorului unei firme care avea contract cu primaria suma de 2,5 milioane de lei, din care a primit mare parte.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, marti, de Directia Nationala Anticoruptie, procurorii au inceput urmarirea penala a lui Darius Valcov intr-un al treilea dosar penal, pentru infractiunea de trafic de influenta, faptele fiind savarsite in perioada in care acesta era primar al municipiului Slatina.

Conform sursei citate, in perioada noiembrie-decembrie 2012, Darius Valcov i-a cerut unui denuntator, administrator al unei societati comerciale, suma de 2.500.000 de lei, reprezentand un procent de 10-15% din sumele incasate de firma denuntatorului de la Primaria Slatina, in baza unui contract semnat anterior.

Procurorii anticoruptie spun ca in perioada 21 ianuarie 2013-13 iunie 2013 fostul primar a primit, in mai multe transe, de la respectiva societate, printr-o firma intermediara, suma de 2.146.270 de lei, in schimbul interventiei pe langa factori de decizie din Primaria Slatina, astfel incat denuntatorul sa nu intampine probleme in derularea contractului si sa primeasca banii la timp pentru lucrarile efectuate.

Contractul avea ca obiect elaborarea studiilor de fezabilitate, a proiectelor tehnice si executia lucrarilor pentru izolarea termica a fatadelor a 131 de blocuri din Slatina, avand o valoare de 24.833.258 de lei fara TVA, scrie MEDIAFAX. DNA precizeaza ca lui Valcov i-au fost aduse la cunostinta acuzatiile si ca in acest dosar sunt urmarite penal si alte persoane.

Citeste si:
Un bărbat din Brăila s-a dus beat la proba practică a examenului...
Un bărbat din Brăila s-a dus...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.