Social 22 Iunie 2015 15:05
Procurorii DNA Ploiesti au pus sechestru pana la concurenta sumei de trei miliarde de lei pe bunurile lui Andrei Chiliman si ale celorlalti trei inculpati din dosarul privind atribuirea preferentiala de lucrari unor firme de la care primeau "comisioane" de 10% din valoarea contractelor incheiate.

Fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu a afirmat, luni dupa-amiaza, la iesirea de la DNA Ploiesti, ca procurorii au pus sechestru pe bunuri in valoare de trei miliarde de lei in dosarul in care este cercetat alaturi de primarul Sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman, de consiliera acestuia, Ioana Costescu, si de consilierul local Ion Brad, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Moisescu a spus ca, in ceea ce-l priveste, a fost instituit sechestru pe case, actiuni si conturi si ca, cel mai probabil, va contesta masura asiguratorie.

In privinta documentului gasit de catre procurori la perchezitia domiciliara facuta la locuinta lui Moisescu, prin care soacra acestuia isi imprumuta fiica cu suma de 670 de milioane de euro, Vlad Moisescu a spus ca acel document nu are nicio legatura cu Primaria Sectorului 1. "Este un act sub semnatura privata, care nu a avut niciun fel de consecinta, dar, cel mai important, nu are nicio legatura cu Primaria Sectorului 1", a spus Moisescu.

Acesta a declarat ca suma de 670 de milioane de euro care apare in actul de imprumut dintre soacra si sotia sa nu este cea reala si ca in acel document este vorba despre "o eroare materiala de denominare" facuta de "cel care a intocmit actul". Intrebat daca va achita acest prejudiciu, Moisescu a raspuns: "Care prejudiciu, domnisoara?", adaugand ca un prejudiciu se stabileste in urma unui proces in instanta. Vlad Moisescu a catalogat drept "o copilarie" ceea ce se intampla.

La scut timp de la iesirea lui Moisescu din DNA Ploiesti au parasit sediul institutiei si Andrei Chiliman, precum si consiliera sa personala Ioana Costescu. Chiliman a declarat ca i-a fost pus sechestru "pe declaratia de avere". "Pe declaratia mea de avere s-a pus sechestru. Mai mult nu spun", a afirmat Chiliman. Intrebat daca va contesta decizia, edilul a raspuns: "Evident ca o voi contesta". La randul sau, Ioana Costescu a spus ca detine un apartament care valoreaza mai putin de 100.000 de euro si ca va contesta masura sechestrului asigurator.

Citeste si:
Decizia instanței de liberare condiționată a fostului primar ieșean...
Decizia instanței de liberare...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.