Social 20 Iunie 2015 10:21
Patru din cele cinci persoane reţinute la Timisoara in dosarul de trafic de persoane in care au fost identificate peste 25 de victime minore au fost arestate preventiv de Curtea de Apel, intre acestea fiind un poliţist, fostul soţ al lui Brigitte Nastase, dar si liderul gruparii, Paul Manzu.

Potrivit reprezentanților Curții de Apel Timisoara, patru persoane din cele cinci reținute, joi seara, de procurorii DIICOT in dosarul de trafic de persoane au fost arestate preventiv pentru 29 de zile, transmite corespondentul MEDIAFAX.Astfel, procurorii au solicitat magistraților de la Curtea de Apel Timisoara arestarea preventiva a liderului gruparii, Paul Manzu, a polițistului de la Secția 1 din Timisoara Ovidiu Gațan, a fostului soț al lui Brigitte Nastase, Ovidiu Torj, dar si pentru o a patra persoana, Gheorghe Bala.

Procurorul de caz nu a mai cerut arestare preventiva si pentru Firu Tiron, desi fusese si el reținut in acelasi dosar. Acesta va fi cercetat in stare de libertate.

La randul sau, judecatorul Nicolae Aurel Tomus a cerut magistraților sa fie scos de sub control judiciar si sa fie cercetat in stare de libertate, insa cererea sa a fost respinsa.

Decizia Curții de Apel Timisoara nu este definitiva, fiind contestata la Inalta Curte de Casație si Justiție.

Procurorii DIICOT au facut, joi dimineața, 11 percheziții in județele Timis si Arad, intr-un dosar de trafic de persoane, printre cei vizaţi fiind un membru al trupei DJ Project, un polițist, dar si mai mulți lideri ai lumii interlope din Timisoara.

Surse judiciare declarau ca suspecții plasau tinere, unele minore, unor clienți dispusi sa plateasca pentru a intreține relații sexuale cu acestea. Rețeaua era condusa de Paul Vasile Manzu, un cunoscut membru al lumii interlope din Timisoara, la vila caruia aveau loc intalnirile intre fete si clienți. Fetele erau filmate in timp ce intrețineau relații sexuale cu clienții, iar daca acestea refuzau pe viitor sa se supuna, erau amenințate ca imaginile video vor fi trimise parinților lor. Sursele citate mai spuneau ca vizat de percheziţii este si Ovidiu Torj, fostul soț al lui Brigitte Nastase, soția lui Ilie Nastase. Oamenii legii au facut o percheziție si la locuința polițistului Ovidiu Gațan, de la Secția 1 Poliție Timisoara, care in anul 2013 a mai fost implicat intr-un scandal, dupa ce un barbat l-a acuzat ca l-a batut.
De asemenea, a fost percheziționata si locuința lui DJ Gino Manzotti, component al trupei DJ Project, sursele judiciare spunand ca Ovidiu Gațan si DJ Gino Manzotti sunt cercetați pentru folosirea serviciilor unei persoane exploatate despre care beneficiarul stia ca este victima traficului de persoane.

Citeste si:
Brancusi la Timisoara - Capitala Europeana a Culturii in 2023 -...
Brancusi la Timisoara -...

In total, peste 25 de persoane au fost duse la audieri, intre acestea si un avocat si un judecator, ambii din Timisoara, dar si mai mulți oameni de afaceri care ar fi beneficiat de serviciile fetelor.

Surse din cadrul DIICOT declarau ca peste 25 de victime minore, care erau racolate pe Facebook si determinate sa se prostitueze, inclusiv prin metoda "loverboy", au fost identificate in dosarul de trafic de persoane.

Unii dintre membrii gruparii racolau tinere cu varste cuprinse intre 15 si 17 ani, prin intermediul reţelei de socializare Facebook, pe care le ademeneau prin diverse metode, ca de exemplu promisiunea obţinerii unor sume de bani, afisarea sentimentelor de iubire pe care le nutresc faţa de persoana pe care incearca s-o atraga, crearea unui sentiment de importanţa in raport cu persoanele din jur.

Citeste si:
Stenograme în dosarul de la DNA al familiei Pițurcă. Fostul...
Stenograme în dosarul de la...

Procurorul-sef al DIICOT Timisoara, Mircea Andres, declara, joi seara, ca dupa audieri cinci persoane au fost reținute, in timp ce alte sapte au fost puse sub control judiciar.

Printre persoanele reținute se numarau liderul gruparii, Paul Manzu, Ovidiu Torj, fostul soț al lui Brigitte Nastase, si polițistul Ovidiu Gațan, de la Secția 1 Timisoara.

Conform sursei citate, printre cele sapte persoane cercetate sub control judiciar se aflau judecatorul Nicolae Aurel Tomus, de la Judecatoria Timisoara, si DJ Gino Manzotti de la DJ Project.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.