Social 18 Iunie 2015 18:07
Ce-a de-a saptea editie a celui mai impresionat spectacol aviatic din Romania reuneste 120 de aeronave civile si militare in evolutii aeriene si expuse publicului.

Peste 200 de piloti si parasutisti si 120 de aeronave civile si militare vor face spectacol la Bucharest International Air Show (BIAS) 2015, sambata, pe Aeroportul Baneasa, unde se deschide, de vineri, o expozitie de aviatie generala, scrie MEDIAFAX.

Invitati speciali ai BIAS 2015 sunt "supersonicii" Turkish Stars (Turcia), care revin la Bucuresti cu un spectacol de elita mondiala, celebrii asi Royal Air Force Typhoon (Marea Britanie), expertii incontestabili in acrobatii aeriene cu avionul de lupta Eurofighter Typhoon, dar si acrobatii aerului Baltic Bees (Letonia). Turkish Stars reprezinta Fortele Aeriene ale Turciei si este unica formatie din lume care evolueaza cu opt avioane de lupta supersonice. Trupa a obtinut statutul de escadrila in 1993 si este considerata cea mai tanara echipa supersonica de acrobatii aeriene din lume.

Royal Air Force Typhoon Display Team face parte din Fortele Aeriene ale Marii Britanii si participa la cele mai importante show-uri aeriene din lume cu supersonicul Eurofighter Typhoon FGR4, un avion de lupta multirol, utilizat pentru intreg spectrul de operatiuni aeriene de catre fortele aeriene ale Marii Britanii, Germaniei, Italiei, Spaniei, Arabiei Saudite etc.

Baltic Bees este formatia letona cu un stil de pilotaj unic in lume, executand manevre artistice de maxima dificultate.

La spectacolul aerian participa celebrul Jurgis Kairys, multiplu campion mondial la acrobatie aeriana, dar si Flying Bulls, artisti ai zborului acrobatic. Una dintre suprizele acestui an o reprezinta participarea echipei Pakistan Aeronautical Complex Kamra, care reprezinta Fortele Aeriene ale Pakistanului. Acestia vor evolua cu o aeronava Super-Mushshak, avand o alta, identica, expusa la sol, pentru public.
Pe parcursul evenimentului, evolueaza, de asemenea, numele consacrate din elita acrobatiei aeriene a Romaniei: Iacarii Acrobati, TAROM, Aeroclubul Romaniei - Hawks of Romania,Vulturii Tricolori, The Pelicans, White Wings, alaturi de parasutistii formatiei Blue Wings. De asemenea, la spectacolul aerian participa aeronave apartinand structurilor de aviatie ale Serviciului Roman de Informatii si Ministerului de Interne.

Citeste si:
Interviu cu Lucian Gheorghe, românul care antrenează creierul...
Interviu cu Lucian Gheorghe,...

La BIAS 2015 evolueaza si profesionistii din elita Fortelor Aeriene Romane, la mansa aeronavelor MIG 21 Lancer, IAR 99 Soim, IAR 316 B, IAK 52, IAR 330 PUMA, C 130 Hercules, C 27 Spartan si Antonov AN 30. Spectatorii vor putea urmari, de asemenea, si exercitiile de politie aeriana si de sprijin pentru desant aerian executate de Fortele Aeriene.

Incepand de vineri dimineata, pe Aeroportul Baneasa se deschide pentru public cea de-a patra editie a expozitiei de aviatie generala - General Aviation Exhibition, unde producatori si proprietari de aeronave, precum si furnizori de servicii de aviatie generala expun zeci de aeronave civile, de la avioane ultrausoare, pana la business jet-uri.

Totodata, spectatorii au ocazia sa vada expuse la sol, in cadrul General Aviation Exhibition, aeronave MIG 21 Lancer, Spartan C271, dar si un elicopter militar Puma M. BIAS 2015 se incheie in cursul serii de sambata, cand, incepand cu ora 22.00, Cristi Minculescu & Iris sustin un super-concert pe Aeroportul Baneasa

Citeste si:
Nicoleta Nucă, noi detalii despre copil și căsătorie: „Nu vrem o...
Nicoleta Nucă, noi detalii...

Intrarea publicului la BIAS este libera, dar nu se asigura parcare. Accesul se face prin Romaero. Organizatorii recomanda utilizarea mijloacelor de transport in comun (liniile RATB 112, 131, 148, 149, 205, 261, 301, 304, 335, 605, precum si liniile RATB expres 780, 783).

Evenimentul este organizat de Ministerul Transporturilor - Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, Aeroclubul Romaniei, Clubul Sportiv AIBO si Ministerul Economiei - Romaero.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.