Social 18 Iunie 2015 11:58
Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, este vizat de o ancheta a DNA, procurorii anticoruptie facand perchezitii, joi, la sediul primariei.

La transmiterii acestei stiri, la sediul DNA Ploiesti sunt asteptati primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, si alte trei persoane.

Surse judiciare afirma ca primarul Chiliman ar fi suspectat de trafic de influenta. De asemenea, au loc perchezitii la sediul Primariei Sectorului 1, precum si la locuinta primarului si la locuintele celorlati trei suspecti in acest dosar, scrie MEDIAFAX.

Numele comun din acest dosar, care face legatura intre cazul privind canalizarea de la Comarnic si activitatea Primariei Sectorului 1, este al omului de afaceri Gheorghe Boeru, audiat si retinut saptamana trecuta de DNA, alaturi de fostul vicepresedinte al Consiliului Judetean Prahova Adrian Semcu.

Conform surselor citate, firma controlata de Boeru, Romair Consulting, ar fi avut contracte si cu Primaria Sectorului 1 pentru consultanta in activitati precum lucrari de asfaltare si anvelopari de blocuri. Angajati ai Primariei, inclusiv primarul, ar fi cerut 10% din valoarea acestor contracte.

Potrivit surselor judiciare, in acest dosar sunt suspectate, alaturi de primarul Chiliman, trei persoane cu putere de decizie in Primaria Sectorului 1.

Intr-un comunicat de presa transmis joi, Directia Nationala Anticoruptie anunta ca Serviciul Teritorial Ploiesti face cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind infractiuni asimilate celor de coruptie si infractiuni de coruptie comise in perioada 2006 – 2015.

DNA precizeaza ca in acest dosar au loc sapte perchezitii in Bucuresti, dintre care una la sediul unei institutii publice. Andrei Chiliman este primar al Sectorului 1 Bucuresti din iunie 2004, fiind la al treilea mandat. El a fost si deputat de Bucuresti timp de doua legislaturi: 1996-2000 si 2000-2004. Andrei Chiliman este membru al PNL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.