Social 16 Iunie 2015 18:48
TAROM a anuntat Administratia Prezidentiala ca nu poate opera un zbor oficial solicitat de institutie catre Bruxelles, in perioada 25-26 iunie, cand are loc Consiliul European, intrucat nu dispune de o aeronava libera, iar o eventuala modificare a planificarii ar fi presupus pierderi financiare.

"Dupa primirea mesajului de la Administratia Prezidentiala, prin care era solicitata o aeronava de minimum 70 de locuri pentru operarea unei curse oficiale cu destinatia Bruxelles, in perioada 25-26 iunie, s-a analizat disponibilitatea si s-a ajuns la concluzia ca nu dispunem de aeronava pentru zborul special OTP-BRU-OTP din 25-26 iunie 2015, deoarece acest lucru ar fi presupus sa anulam sau sa intarziem curse regulate si charter. In plus, compania ar fi trebuit sa plateasca despagubiri catre pasagerii acestor curse anulate/intarziate", arata operatorul aerian de stat, intr-un comunicat transmis marti dupa-amiaza agentiei MEDIAFAX.

TAROM mentioneaza ca in perioada de vara programul de curse regulate si charter foloseste la maxim capacitatea de transport a companiei si orice solicitare noua implica pierderi financiare daca este modificat programul operational planificat.

Compania arata ca in decursul colaborarii dintre TAROM si Administratia Prezidentiala au fost gasite intotdeauna solutii pentru operarea curselor speciale solicitate de institutie si ca recent operatorul a asigurat deplasarea presedintelui Klaus Iohannis in vizita oficiala din Croatia. "Ne dorim sa ramanem partenerul traditional al Administratiei Prezidentiale si ne vom stradui sa raspundem favorabil, ca intotdeauna, solicitarilor Administratiei Prezidentiale", mai arata TAROM.

TAROM a fost infiintata in 1954 si isi desfasoara activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Compania opereaza destinatii proprii si deservite de parteneri, cu o flota care cuprinde 24 de aeronave Airbus, Boeing si ATR. Anul trecut, compania a avut pierderi de 119 milioane de lei, in scadere cu 8% fata de 2013, iar pentru 2015 estimeaza un rezultat negativ de 8 milioane de lei. Guvernul a inceput negocierile cu mai multe companii, printre care Turkish Airlines, pentru vanzarea unui pachet de actiuni la TAROM, iar statul va pastra 51% din titluri daca investitorul va fi din afara UE sau va ceda majoritatea daca proprietarul va fi o companie europeana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.