Social 12 Iunie 2015 13:34
Oamenii de stiinta francezi si belgieni au descoperit originea maladiei Parkinson, care, pana la acest studiu, nu putea fi explicata de cercetatori, informeaza francetvinfo.fr

Aceasta descoperire medicala majora a fost anuntata miercuri. Autorii studiului au identificat in creier o serie de fibre care se fac vinovate de declansarea maladiei Parkinson, o boala neurologica degenerativa. Astfel, o proteina care se acumuleaza sub forma unei panglici deasupra neuronilor provoaca, in functie de forma acelor acumulari, mai multe maladii neurologice, inclusiv Parkinson.

Cercetatorii francezi si belgieni au verificat descoperirea intr-un studiu realizat pe soareci, pentru a demonstra faptul ca acea proteina cauzeaza intr-adevar sindromul parkinsonian. Gratie noului studiu, oamenii de stiinta spera sa dezvolte in viitorul apropiat o serie de anticorpi si alte tratamente eficiente impotriva acestei boli grave.

In Franta, 1% din totalul persoanelor in varsta de peste 65 de ani sufera de Parkinson, avand o calitate a vietii degradata si fiind nevoite sa se bazeze pe medicamente costisitoare care au o eficienta redusa. Noua descoperire ar trebui sa permita, de asemenea, o diagnosticare mai timpurie a persoanelor care dezvolta maladia Parkinson, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.