Social 11 Iunie 2015 15:29
Compania Google a lansat, joi, pe platforma Google Maps, imaginile panoramice Street View din Salina Turda, astfel incat se permite vizitarea virtuala a acestui obiectiv turistic de catre oricine din lume aflat la mii de kilometri distanta, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Dan Bulucea, Country Manager Google Romania, a declarat, joi, la Salina Turda, intr-o conferinta de presa, ca acest serviciu este util pentru cei care se afla la mii de kilometri distanta. "Am lansat pe platforma Google Maps imaginile panoramice Street View din Salina Turda. Este prima intrare in subteran din Romania pentru Google Street View, acest serviciu fiind util pentru cei care sunt la mii de kilometri distanta si care pot vizita virtual acest obiectiv turistic. Google Street View este prezent in peste 65 de tari din lume. Anul acesta este unul special pentru noi, deoarece aniversam cinci ani de Google Maps in Romania”, a spus Bulucea.

Directorul Salinei, Simona Baciu, a declarat, in aceeasi conferinta de presa, ca propunerea de cartografiere si organizare a unui tur virtual al Salinei Turda a venit in luna aprilie iar imaginile HD au fost inregistrate timp de doua zile in cursul lunii mai. "Prezenta noastra pe platfoma Google Street View inseamna lansarea Salinei in spatiul virtual. Vorbim de o vizibilitate extinsa pe plan mondial si ne asteptam la o crestere a numarului de turisti. Sper ca ne va ajuta sa sarbatorim in anul 2015 turistul cu numarul 500.000, dupa ce anul trecut am avut 470.000. Suntem onorati de colaborarea cu Google, speram sa putem colabora la fel de bine si pe viitor”, a spus Baciu.

Salina Turda se afla pe locul 5 in top 10 destinatii turistice din Romania pe Google Maps. Exploatarea sarii la Salina Turda dateaza din epoca romana. Salina a fost inchisa in 1932 si a fost redeschisa pentru public si pentru pacientii cu boli respiratorii in 1992. In perioada 2008 - 2010 a fost modernizata in urma unei investitii de aproape sase milioane de euro din fonduri europene si a fost inaugurata in ianuarie 2010 in prezenta premierului de atunci Emil Boc si a ministrului Turismului, Elena Udrea. De la deschiderea din 1992 pana in prezent, Salina Turda a fost vizitata de aproximativ 2,7 milioane de turisti romani si straini, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.