Social 10 Iunie 2015 14:51
Fostul jucator de tenis Ilie Nastase a fost operat, miercuri, intr-un spital privat din Capitala, pentru o hernie inghinala, au declarat agentiei MEDIAFAX, surse medicale.
"Starea lui este foarte buna. Era o hernie inghinala minora", au explicat medicii. Ilie Nastase a fost internat, marti, la spitalul privat. Ulterior, fostul jucator de tenis a fost supus interventiei chirurgicale. Hernia inghinala este o afectiune in care organele intra-abdominale sau o parte a intestinului subtire apar la suprafata peretelui abdominal, sub piele, printr-o zona slaba a muschilor abdominali.

Acest tip de hernie apare in zona inghinala, respectiv intre abdomen si coapse. O hernie inghinala apare ca o umflatura pe una sau pe ambele parti ale abdomenului. Ea poate aparea in orice moment din copilarie pana la maturitate si este mult mai frecventa la barbati decat femei. Tratamentul herniei este exclusiv chirurgical, aceasta nevindecandu-se "de la sine", ci, din contra, avand o crestere progresiva in timp cu aparitia de complicatii. Operatia se poate face clasic sau laparoscopic, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.