Social 9 Iunie 2015 15:20
Pacientii cu hepatita C care nu respecta schema de tratament sau nu isi iau medicamentele ar putea fi obligati ca la urmatorul tratament sa contribuie cu un procent important din cost, a declarat marti, presedintele Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), Vasile Ciurchea.

Presedintele CNAS a precizat ca pacientii cu hepatita C primesc degeaba medicamente foarte scumpe daca nu le administreaza corect. El a explicat ca daca nu se respecta intocmai schema de tratament stabilita de medic atunci pacientului nu i se face niciun serviciu prin faptul ca i s-a prescris un medicament de ultima generatie.

In acest context, Vasile Ciurchea a precizat ca ia in calcul introducerea unei clauze care sa oblige pacientul sa suporte o parte importanta din costul medicamentelor daca nu ia tratamentul atunci cand ii prescrie medicul si conform indicatiilor acestuia, relateaza MEDIAFAX. "Poate ca suna prea dur sau cinic dar daca nu iei medicamentele la urmatorul tratament va trebui sa contribui cu un procent important', a spus presedintele CNAS.

Managerul Spitalului Santa Maria din Capitala, Narcis Copca, a precizat ca in astfel de cazuri statul ar trebui sa nu se mai ingrijeasca de acesti pacienti, adica sa aplice aceeasi politica functionala in alte state din strainatate. Managerul Institutului de Boli Infectioase Matei Bals Adrian Strainu Cercel a explicat ca administrarea tratamentului pentru hepatica C este foarte stricta si trebuie sa se faca cu foarte mare atentie, pentru ca, in caz contrar, virusul ar putea deveni mutant, iar acest lucru ar duce intr-un timp mult mai scurt la ciroza hepatica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.