Social 4 Iunie 2015 11:39
Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, mai multe proiecte de legi, printre care si pe cel care reglementeaza activitatea de taximetrie si care stabileste ca transportul in regim de taxi sau inchiriere este permis numai operatorilor cu autorizatii de taxi valabile.

Proiectul interzice transportul public, contra cost, de persoane cu un autoturism fara a detine pentru acesta autorizatie de taxi valabila.

In vara anului trecut, Guvernul a transmis Paramentului un proiect de lege care stabileste ca persoanele fizice sau juridice care efectueaza transport public de persoane cu un autoturism fara a avea autorizatie de transport in regim de taxi emisa de autoritatea administratiei publice pot fi amendate cu sume intre 1.000 si 5.000 de lei.

In luna februarie a acestui an, compania americana Uber Technologies a anuntat ca aplicatia Uber pentru smartphone, care face legatura intre pasageri si cel mai apropiat sofer dispus sa-si ofere serviciile contra cost, este disponibila si in Romania, primul oras in care poate fi folosita fiind Bucurestiul, scrie MEDIAFAX.

Compania Uber Technologies, dezvoltatorul aplicatiei Uber, care ii ajuta pe pasageri sa gaseasca cel mai apropiat sofer profesionist sau neprofesionist dispus sa ofere servicii de transport contra cost, a fost infiintata in iunie 2010 si a fost evaluata de catre investitori la circa 41 de miliarde de dolari la finalul anului trecut, potrivit The Wall Street Journal.

Uber a fost implicata in mai multe scandaluri anul trecut in diverse tari din Europa, dupa ce asociatiile locale de taximetristi s-au plans de preturile mici pe care le impune compania americana. Mai mult decat atat, aplicatia a fost interzisa in orase precum Berlin si Hamburg.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.