Social 2 Iunie 2015 18:30
O poluare cu hidrocarburi, care se intinde pe o distanta de aproximativ 1,5 kilometri, s-a produs in apele Canalului Poarta Alba - Midia Navodari, reprezentanti ai Companiei Nationale Administratia Canalelor Navigabile (CNACN) si ai unor firme private intervenind pentru remedierea situatiei.

Potrivit reprezentantilor Companiei Nationale Administratia Canalelor Navigabile (CNACN), poluarea a fost observata, luni, pe bratul Luminita al Canalului Poarta Alba - Midia Navodari, transmite corespondentul MEDIAFAX. Poluarea se intinde pe o distanta de 1,5 kilometri, sub forma de irizatii la suprafata apei, pe ambele maluri ale canalului. Ca urmare, au fost anuntate organismele abilitate in domeniul protectiei mediului si apelor, dar si SC Conpet SA, care are conducte de transport de combustibil instalate in zona.

Pana in prezent, sursa poluarii nu a putut fi stabilita, dar reprezentantii CNACN spun ca, in urma consultarii registrelor de urmarire a navelor de la Dispeceratul Central Agigea, a reiesit ca pe bratul Luminita al Canalului Poarta Alba - Midia Navodari nu a circulat nicio nava in ultimele 48 de ore, "prin urmare evenimentul nu putea fi generat de o deversare voita sau accidentala de santina sau combustibil", se precizeaza intr-un comunicat al CNACN.

Astfel, au fost amplasate baraje antipoluante pe suprafata apei pentru limitarea extinderii poluarii. "Reprezentantii SC Conpet SA au solicitat interventia SC Envirotech SA pentru depoluare. Acestia au montat baraje de retinere si absorbante pe toata suprafata poluata a apei, au imprastiat praf absorbant si se ocupa in continuare de activitatea de depoluare, iar stuful si zona urmeaza a fi curatate. Deseurile rezultate vor fi eliminate conform prevederilor legislatiei in vigoare", se mai arata in documentul citat. Traficul navelor nu a fost restrictionat in zona respectiva.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.