Social 2 Iunie 2015 15:40
Inscrierile la preselectia pentru cea de-a XVIII-a editie a Galei Tanarului Actor - HOP, care va avea loc pe 15 si 16 iulie - cu posibilitatea de prelungire pe 17 iulie, in functie de numarul concurentilor -, in Bucuresti, au inceput si se vor incheia pe 1 iulie, informeaza UNITER.

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Uniunea Teatrala din Romania (UNITER), anul acesta vor fi doua teme, la alegere, atat pentru sectiunea Individual, cat si pentru sectiunea Grup. Organizatorii mentioneaza ca se va insista mai mult asupra conceptului de exercitiu - si nu spectacol - in ceea ce priveste grupul, pentru ca isi doresc sa vada performante actoricesti si de relatie, nu neaparat un spectacol implinit, cu un concept regizoral mai mult sau mai putin original.

Temele din acest an sunt "Dada - Ce-i cu dadaismele astea?" si "Vacanta la mare". Pentru prima tema se cere un exercitiu complet liber pentru realizarea caruia se accepta orice formula estetica avand ca suport un poem, o proza dadaista, o opera de arta dadaista. Este obligatoriu ca scriitorul/ artistul pe care il aleg participantii sa apartina miscarii dadaiste aparute acum o suta de ani (1916-2016).

Cea de-a doua tema este "Vacanta la mare". Prima proba pentru aceasta tema este un exercitiu cu text avand la baza o lucrare literara (roman/ text dramatic/ poem in proza/ film) a unui autor clasic sau contemporan care are acest subiect. Nu se accepta texte personale ale concurentilor. Componenta maxima a unui grup este de sase persoane. Totodata, se mai cere un exercitiu nonverbal (improvizatie, teatru-fizic, teatru de obiecte, teatru circ etc.) cu aceasta tema.

Durata maxima a probelor este de 15 minute, la Individual, respectiv 25 minute, la Grup. Se pot inscrie actori care au absolvit facultatea incepand cu promotia 2011. Candidatii trebuie sa trimita la adresa doina@uniter.ro un Curriculum Vitae, o fotografie (portret, rezolutie 300 dpi) si titlul exercitiului prezentat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.