Social 2 Iunie 2015 14:43
Cererea DNA privind incuviintarea retinerii si arestarii senatorului Dan Sova va "intra" azi in plenul Senatului si va fi supusa la vot, a declarat marti vicepresedintele Senatului, Cristian Dumitrescu.

"S-a introdus astazi un punct distinct al ordinii de zi: luarea in discutie, dezbaterea si votul pentru solicitarea ministrului Justitiei privind incuviintarea retinerii si arestarii senatorului Sova. Deci, va urma un moment special al votului pentru aceasta decizie. Votul va fi secret, cu bile. Aceasta este decizia Biroului Permanent", a declarat, dupa sedinta Biroului Permanent, vicepresedintele Senatului Cristian Dumitrescu (PSD).

La randul sau, senatorul Mario Oprea (PNL) a precizat ca votul pe cazul Sova s-a dat pe 25 martie, iar motivarea Curtii Constitutionale nu se refera la votul dat atunci, relateaza MEDIAFAX. "Ce e neconstitutional in a lua niste bile si a le duce la urna de vot? Motivarea Curtii Constitutionale se referea la modul cum s-a interpretat formarea unei majoritati in raport cu decizia finala pe care Senatul sa o ia in cazul acestei cereri. In situatia in care se va ajunge la un vot, desi noi vom arata in plen ca nu mai e cazul, noi - asa cum am votat si data trecuta - vom vota pentru cererea de incuviintare a retinerii si arestarii senatorului Sova", a spus senatorul liberal. El a mai declarat ca decizia luata in Biroul Permanent este "un abuz", deoarece "votul s-a dat si nu vor avea nicio explicatie legat de ce vor face cu acest vot care s-a dat in 25 martie".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.