Social 2 Iunie 2015 11:53
Printul Charles, care se afla intr-o vizita privata in Romania, isi lanseaza, marti, propria fundatie in tara noastra, la Viscri, in judetul Brasov, fiind vorba despre o organizatie caritabila care urmareste sa sprijine pastrarea patrimoniului, agricultura si dezvoltarea durabila.

Potrivit unui comunicat al Fundatiei Printul de Wales Romania, mostenitorul coroanei britanice are, prin fundatia sa caritabila din Marea Britanie - The Prince of Wales's Charitable Foundation -, o casa saseasca in satul Viscri, judetul Brasov, pe care a oferit-o fundatiei sale din Romania. ”Este cunoscut ca Alteta Sa Regala are o afectiune aparte pentru Romania, el ajungand prima data in Transilvania in 1998. Un suporter pasionat al zonelor de la tara si un botanist amator, Printul de Wales a descoperit atunci o zona rurala idilica, in mare parte disparuta din Marea Britanie”, arata sursa citata. Ulterior, Printul Charles a revenit de multe ori in Transilvania, iar ”fiecare vizita l-a convins si mai mult sa ajute la pastrarea peisajelor unice, a arhitecturii traditionale si a unui mod de viata neschimbat de sute de ani”.

In comunicatul citat se arata ca ”o buna parte a activitatilor noii fundatii” vor avea loc la Viscri, proprietatea detinuta de mostenitorul coroanei britanice urmand sa fie restaurata si transformata in Centrul de Pregatire al Printului de Wales in Transilvania. Centrul va avea o sala de conferinte unde vor putea fi gazduite pana la 70 de persoane, o cafenea si posibilitati de cazare ”ce vor veni in sprijinul comunitatilor locale si a miilor de vizitatori ce ajung in satul Viscri in fiecare an”.

Conform surselor citate, Fundatia Printul de Wales este o organizatie caritabila cu scop educativ, care sprijina pastrarea patrimoniului arhitectural, agricultura si dezvoltarea durabila, fiind guvernata de un Consiliu Director ai carui membri au fost numiti de Printul de Wales. In prezent, membrii Board-ului sunt William Nye, Andrew Wright, Paula Wilson si Contele Kalnoky, iar director executiv este Aura Woodward, nascuta in Romania, scrie MEDIAFAX.

Fundatia Printul de Wales va oferi la inceput cursuri de restaurare atat pentru comunitatile locale, cat si pentru studenti si ucenici din strainatate. ”Este primul pas in angajamentul de a sprijini Romania in redescoperirea unor meserii in buna parte pierdute in zona rurala. Alte cursuri si programe vor fi lansate ulterior in functie de nevoile comunitatilor rurale. Fundatia va sprijini si programe caritabile personale ale Printului de Wales si ale altor organizatii caritabile, ajutand astfel comunitati nu doar din zona Transilvaniei, ci a intregii tari”, mai arata reprezentantii Fundatiei Printul de Wales Romania, precizand ca fundatia va lucra indeaproape cu comunitatile rurale din tara, ”pentru a-i sprijini pe localnici sa invete meserii noi si sa deprinsa abilitati care sa ii ajute in gasirea unui loc de munca".

Citeste si:
DN1: Circulația va fi restricționată, timp de o lună, între Predeal...
DN1: Circulația va fi...

Pe langa casa din Viscri, Fundatia Caritabila a Printului de Wales din Marea Britanie mai detine o proprietate in Valea Zalanului, in judetul Covasna. ”Alteta Sa Regala a incurajat achizitionarea acestor proprietati in dorinta de sprijini pastrarea patrimoniului si protejarea peisajelor naturale unice din Transilvania. Cele doua proprietati - administrate de Contele Kalnoky si sotia sa Anna - sunt deschise publicului si pot fi inchiriate, iar profitul generat este folosit exclusiv pentru activitatile caritabile ale Fundatiei Printul de Wales”, potrivit sursei citate.

Printul de Wales este patron al Transilvania Fest – un targ de produse locale, cultura si mestesuguri din zona Transilvaniei, dar si patron al Faure-Alderson Romanian Appeal - o organizatie caritabila ce ajuta adulti si copii care sufera de boli psihice. Printul Charles este presedinte sau patron al peste 420 de organizatii caritabile, 14 dintre acestea formand grupul The Prince’s Charities.

Citeste si:
Schimbare bruscă de temperatură pe teritoriul României. Cod galben...
Schimbare bruscă de...

Printul Charles se afla in aceste zile in Romania, iar duminica s-a intalnit, la Palatul Cotroceni, cu presedintele Klaus Iohannis. Dupa intrevedere, mostenitorul coroanei britanice a plecat spre satul Valea Zalanului, din judetul Covasna, iar marti va merge in satul Viscri din judetul Brasov, unde va fi lansata fundatia sa. Printul Charles a fost in Transilvania de mai multe ori in ultimii ani, in vizite private in judetele Mures, Covasna, Harghita si Brasov.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.