Social 31 Mai 2015 13:32
Gradina Zoologica din Bucuresti poate fi vizitata gratuit in 1 Iunie, intre orele 9.00 si 19.00, copiii putand sa vada animalele de la zoo, dar si sa mearga la atelierele de lucru pregatite special de Ziua Copilului.

Intrarea va fi libera luni pentru copii si adolescenti cu varsta de pana la 18 ani. Cu aceasta ocazie, cei mici vor putea face cunostinta cu noii locatari ai Gradinii Zoologice: zebrele Grevy's si mangustele vargate. De asemenea, mascotele Gradinii Zoologice ii vor insoti pe copii la atelierele de lucru organizate special pentru a sarbatori Ziua Copilului, potrivit Primariei Capitalei.

Tot luni, de Ziua Copilului, va putea fi vizitat, gratuit, si Muzeul Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB), intre orele 9.00 si 15.00. Cei mici vor avea astfel ocazia sa cunoasca, iar parintii si bunicii sa-si aminteasca lumea veche a tramvaielor cu cai, a primelor bilete, tiparite in 1872, in mai multe limbi, a autobuzelor si troleibuzelor folosite de-a lungul anilor in Bucuresti.

Copiii vor putea vedea o bogata colectie de machete de vehicule sau vor putea deveni, pentru cateva momente, mici conducatori de autobuz, pe simulatorul din dotarea muzeului. De asemenea, de Ziua Internationala a Copilului, Primaria Capitalei, prin Arcub, organizeaza o serie de evenimente destinate celor mici, atat in Parcul Herastrau, cat si in Cismigiu, scrie MEDIAFAX.

In Parcul Herastrau, intrarea Charles de Gaulle, vor avea loc duminica, intre orele 10.00 si 18.00, spectacole oferite de copii talentati, show-uri de magie si de teatru, dar si plimbari cu ponei, in carusel si trenulet, desene pe asfalt, ateliere de creatie, activitati cu animatori (face-painting, impletituri de par), jocuri precum "Sotronul", "Tara, tara vrem ostasi", "Ratele si vanatorii", "Tarile", "Magarusul", "Limbo" si multe alte surprize pentru cei mici, in cadrul Festivalului Copiilor. Pe scena festivalului vor canta Andreea Banica si Connect-R, iar la sfarsitul evenimentului vor fi lansate in aer peste 1.000 de baloane colorate.

Si Parcul Cismigiu se va transforma duminica intr-un imens spatiu de joaca. Intre orele 11.00 si 21.00, cei mici sunt asteptati sa participe la spectacole de teatru, concerte, jocuri si concursuri, intr-un decor de poveste animat de clovni si magicieni, mimi si jonglerii.

Citeste si:
Connect-R, mesaj cu ocazia zilei de 8 martie. Ce le-a transmis...
Connect-R, mesaj cu ocazia...

Corabia Piratilor ii va transforma pe micuti in personaje indragite, iar Aleea Desenului le va oferi sansa sa isi arate talentul de a combina culorile. La atelierele de creatie, copiii vor invata sa confectioneze masti de animale si papusi traditionale, sa desluseasca tehnica origami si sa manuiasca instrumente de percutie. De asemenea, acestia vor asculta povesti, vor fi pictati pe fata si coafati, pentru ca mai apoi sa participe la experimente vesele de stiinta, jocuri si concursuri atractive.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.