Social 30 Mai 2015 10:05
Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) a inceput vineri seara, gala de deschidere avand loc in Piata Unirii din Cluj-Napoca, unde a fost proiectat in aer liber, pe un ecran de mari dimensiuni, filmul "Povesti trasnite" ("Wild Tales"), la care au asista circa 2.500 de persoane.

Presedintele TIFF, Tudor Giurgiu, a declarat, vineri seara, pe scena amplasata in Piata Unirii din Cluj-Napoca, la gala de deschidere a festivalului, ca la editia din acest an se inregistreaza un record absolut de spectatori, dupa numarul de bilete vandute in avans, transmite corespondentul MEDIAFAX. "Este un numar dublu de bilete vandut fata de anul trecut. TIFF este un eveniment de public, care a ajuns aici datorita clujenilor", a spus Giurgiu.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat, la randul sau, ca, la cea de-a 14-a editie, "TIFF a primit buletin de identitate". "TIFF nu poate avea o alta identitate decat Cluj-Napoca, acum si pentru totdeauna. TIFF este partea centrala a strategiei municipiului in perioada 2014-2020 din perspectiva conceptului de calitate a vietii. Nu putem depasi Bucurestiul in ceea ce priveste populatia, dar putem depasi Bucurestiul in termeni de calitate a vietii, a actului de cultura, a sanatatii, a educatiei, a relatiei cetateanului cu viata de zi cu zi. TIFF-ul are un loc central, pentru ca ne-a dat o identitate", a spus Boc.

Programul galei de deschidere a mai inclus un spectacol de tangou, sustinut de o trupa clujeana, si unul de dansuri alegorice, sustinut de o trupa din Franta. La gala de deschidere a TIFF au asistat circa 2.500 de persoane, intre care si ambasadorul Argentinei, Claudio Perez Paladino. Dupa gala, a avut loc proiectia filmului "Wild Tales", o co-productie Argentina-Spania, din anul 2014, regizat de Damian Szifron, "o poveste de dragoste, dezamagire, razbunari ale trecutului, tragedie".

Cea de-a 14-a editie a TIFF se va desfasura pana in 7 iunie, la Cluj-Napoca. Festivalul International de Film Transilvania este organizat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc si Asociatia pentru Film si Cultura Urbana, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.