Social30 Mai 201510:37

Lectura de 2 minute

Peste 170 de concurenti din Romania, Republica Moldova si Ucraina s-au inscris la editia din acest an a Concursului National de Interpretare Instrumentala "Lira de Aur", care se va desfasura, in perioada 5-7 iunie, la Suceava, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Directorul Colegiului de Arta "Ciprian Porumbescu" din Suceava, Alexandra Bejinariu, a anuntat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca in acest an s-au inscris 172 de concurenti din 13 judete si municipiul Bucuresti, dar si 20 de concurenti din Republica Moldova si trei din Ucraina. La sectiunea instrumente de suflat s-au inscris 58 de concurenti, la sectiunea instrumente cu coarde - 48 de concurenti, iar cea mai mare participare este la sectiunea pian, unde s-au inscris 66 de concurenti.

In prima seara a competitiei va avea loc si un recital extraordinar sustinut de membri ai juriului. Marele premiu al concursului, in valoare de 1.000 de euro, este oferit de Centrul Cultural "Bucovina" din Suceava, premiul "Ciprian Porumbescu", in valoare de 200 de euro, este oferit de Asociatia Parintilor si Absolventilor Colegiului de Arta "Ciprian Porumbescu", premiul "Lira de Aur", in valoare de 150 de euro, este oferit de Asociatia "Lira de Aur", iar finalistii competitiei care vor obtine 100 de puncte vor fi recompensati cu premii in bani si carti.

Pentru organizarea competitiei, Consiliul Local Suceava a alocat suma de 80.000 de lei. Juriul concursului il are ca presedinte de onoare pe Vlad Dimulescu de la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, la sectiunea pian membrii juriului sunt Vlad Dinulescu, Carmen Soltuz de la Colegiul National de Arte "Octav Bancila" din Iasi si directorul artistic al Filarmonicii Oltenia din Craiova, solistul Mihai Ungureanu.

La sectiunea instrumente de coarde, juriul este format din Gabriel Croitoru de la Universitatea de Muzica din Bucuresti, Marius Suarasan de la Academia de Muzica "Gheorghe Dima" si membru al Cvartetului Transilvan al Filarmonicii de Stat "Transilvania", si Daniel Dragomirescu de la Universitatea de Arte "George Enescu" din Iasi, iar din juriul sectiunii instrumente de suflat fac parte Florin Ionoaia, Doru Albu si Petrea Gisca, toti de la Universitatea de Arte "George Enescu" din Iasi, precum si Ioan Grelus de la Filarmonica Brasov. Opt dintre cei zece membri ai juriului vor sustine un recital extraordinar in prima seara a manifestarii.

Citeste si:
PSD atacă dur acțiunile liberalilor: Au tăiat din veniturile românilor
PSD atacă dur acțiunile...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.