Social 29 Mai 2015 17:08
Cei mai buni piloti acrobati si planoristi au pregatit pentru copii, sambata, la aerodromul Clinceni, o demonstratie de acrobatie aeriana solo si in formatie, cu avioane si planoare, zboruri cu aeronave ultrausoare, salturi cu parasuta si balon cu aer cald.

De Ziua Internationala a Copilului, Aeroclubul Romaniei organizeaza sambata, de la ora 10.30, la Aeroclubul "Aurel Vlaicu" Bucuresti, demonstratia aviatica "Clinceni Airshow 2015", la care accesul este liber. Mitingul aviatic de pe Aerodromul Clinceni va dura de aproximativ doua ore si jumatate si va include acrobatii aeriene solo si in formatie cu avioane si planoare, zboruri cu aeronave ultrausoare motorizate, salturi cu parasuta si balon cu aer cald.

La demonstratii vor participa piloti acrobati ai formatiilor Hawks of Romania, care vor evolua pe avioane Extra 300, formatia de acrobatie cu planoare White Wings, echipa de parasutism Blue Wings, precum si componenti ai loturilor nationale de planorism si parasutism.

De asemenea, la spectacolul aviatic dedicat copiilor vor participa, ca invitati, Fortele Aeriene Romane, cu doua avioane C27J Spartan si cu doua elicoptere IAR 330 Puma SOCAT, INCAS, cu aeronava Britten-Norman BN-2 Islander, Iacarii Acrobati, cu doua avioane YAK 52 si echipa de parasutisti TNT Brothers.

La mitingul aviatic de la Clinceni va putea fi admirata si formatia The Pelicans, ce va demonstra zborul in formatie cu avioane ultrausoare Ikarus C42. La Clinceni Airshow va fi prezent si Mihaita Nicolae "Mami", multiplu campion national si recordmen in planorism, care va zbura cu un planor de scoala IS-28B2, in remorcaj de automosor, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.