Absolventii institutiilor de invatamant care au implinit 16 ani pot beneficia, timp de sase luni, de o indemnizatie de somaj echivalenta cu 50 la suta din valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj, cu conditia sa solicite acest lucru in 60 de zile de la data absolvirii.

Potrivit Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), absolventii institutiilor de invatamant care au implinit 16 ani pot beneficia de o indemnizatie de somaj pentru o perioada de sase luni. Suma de care pot beneficia absolventii este echivalenta cu 50 la suta din valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca in vigoare.

Tinerii pot primi aceasta indemnizatie daca se inregistreaza ca persoana in cautarea unui loc de munca, la agentia de ocupare a fortei de munca in raza careia isi au domiciliul, in cel mult 60 de zile calendaristice de la data absolvirii. "Indemnizatia de somaj se acorda dupa 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, perioada in care absolventul beneficiaza de servicii gratuite in vederea angajarii (informare si consiliere profesionala, medierea muncii, formare profesionala)", a precizat ANOFM, intr-un comunicat de presa transmis agentiei MEDIAFAX.

Pentru a se inregistra ca persoane aflate in cautarea unui loc de munca, absolventii au nevoie de actul de identitate (original si copie), actele de studii si de calificare sau adeverinta din care sa rezulte data absolvirii (original si copie) si adeverinta medicala din care sa rezulte ca persoana este clinic sanatoasa sau apta de munca ori ca are eventuale restrictii medicale.

Citeste si:
Îndemnizația de șomaj pentru tinerii absolvenți
Îndemnizație de șomaj pentru...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.