Social 27 Mai 2015 17:53
Inspectorii de munca au indetificat, in perioada 18 - 22 mai, 138 de persoane care munceau la negru si au aplicat amenzi de peste 700.000 de lei pentru aceasta incalcare a legislatiei muncii, informeaza, miercuri, Inspectia Muncii (IM).

Inspectia Muncii a desfasurat in perioada mentionata actiuni de control in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare totala de 404.088 euro, adica 1.818.400 de lei.

"Au fost depistate 138 de persoane care lucrau la negru. Dintre acestea 16 erau din Dambovita si 15 din judetul Iasi. In domeniul relatiilor de munca s-au aplicat amenzi in valoare de 1.088.400 de lei din care 730.000 de lei pentru munca la negru. Pentru primirea la munca a mai mult de cinci persoane fara contracte individuale de munca, inspectorii de munca au facut opt propuneri de cercetare penala. Au fost sanctionati 350 de angajatori, dar si 22 de persoane fizice pentru ca au acceptat sa munceasca la negru. In judetul Tulcea au fost efectuate 49 de controale in timpul noptii", se arata in comunicatul transmis agentiei MEDIAFAX.

In aceeasi perioada, in domeniul securitatii si sanatatii in munca s-au aplicat amenzi in valoare de 374.000 de lei. Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 44 de evenimente care, in urma cercetarilor efectuate de inspectorii de munca, vor fi incadrate sau nu ca fiind accidente de munca. Dintre acestea, 21 au avut loc in Bucuresti.

"Am controlat atat ziua cat si noaptea felul in care angajatorii respecta legea, iar prin campanii tematice am urmarit combaterea muncii nedeclarate si verificarea respectarii prevederilor legale de securitate si sanatate. Verificarile i-au vizat in special pe operatorii economici care isi desfasoara activitatea in domeniul fabricarii produselor de brutarie, patiserie si fainoase, comertul cu amanuntul al painii", a precizat, inspectorul general de stat, Dantes Nicolae Bratu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.