Social 25 Mai 2015 17:05
Un traseu cu biciclete, ateliere de reciclare creativa si concerte Grimus si Les Elephants Bizarres se numara printre activitatile organizate la prima editie a NATURA Fest, un eveniment dedicat Zilei Mondiale a Mediului, care se va desfasura, intre 5 si 6 iunie, in Parcul Cismigiu din Bucuresti.

NATURA Fest se va alinia astfel miscarii mondiale care se desfasoara sub egida Programului de Mediu al Natiunilor Unite (UNEP), potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX. Sloganul acestei editii a festivalului este "Recicleaza, reutilizeaza, recreeaza".

Festivalul isi propune ca prin atelierele creative ce au la baza materiale reciclabile, destinate atat copiilor, cat si adultilor, si prin intermediul altor activitati sa atraga atentia asupra importantei protejarii mediului inconjurator. De asemenea, evenimentul urmareste responsabilizarea unui numar cat mai mare de locuitori fata de orasul in care traiesc si, implicit, fata de mediul natural.

Pentru a milita impotriva poluarii excesive din Capitala, NATURA Fest le-a pregatit bucurestenilor un traseu verde, mai exact Crosul Verde pentru biciclete (sambata, 6 iunie, de la ora 10.00). Inscrierea se va face pe baza unui material reciclabil adus de fiecare participant, iar organizatorii propun startul in Parcul Cismigiu, continuand pe Bulevardul Regina Elisabeta, Piata Mihail Kogalniceanu, Strada Vasile Parvan, Strada Berzei, Bulevardul Uranus, Piata Victoriei - Calea Victoriei - Bulevardul Regina Elisabeta, cu linia de finish tot in Parcul Cismigiu.

Doritorii sunt invitati sa vina cu bicicletele lor si sa aduca un material reciclabil, precum deseuri electrice si electronice/ baterii si acumulatori, urmand ca la finalul traseului fiecare "luptator pentru natura" sa primeasca un cadou din partea organizatorilor.

NATURA Fest propune persoanelor interesate o serie de activitati destinate tuturor categoriilor sociale, dar si mobilizarea publicului bucurestean in scopul de a participa la evenimente care au la baza protejarea mediului si educatia ecologica. Programul va fi completat de ateliere si de o serie de concerte acustice, pe scena din Parcul Cismigiu urmand sa urce trupele Toulouse Lautrec, The Amsterdams, Grimus, Les Elephants Bizarres, Tony Baboon si Domino.

Ziua Mondiala a Mediului este un vehicul eficient pentru cresterea gradului de responsabilitate in raport cu mediul inconjurator la nivel mondial. Astfel, peste 100 de state adera, anual, la manifestarile programate cu aceasta ocazie.

Citeste si:
Culiță Sterp a scăpat de controlul judiciar. Artistul poate susține...
Culiță Sterp a scăpat de...

Ziua Mondiala a Mediului (5 iunie) a fost instituita in 1972 de Adunarea Generala a Natiunilor Unite (ONU) pentru celebrarea Conferintei "Ecologia Umana" de la Stockholm si reprezinta elementul cel mai important al "Programului pentru Mediu" al Natiunilor Unite (UNEP). Sloganul din acest an este "Seven Billion Dreams. One Planet. Consume with Care".

Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe www.facebook.com/Natura.Fest.

NATURA Fest este organizat de Primaria Municipiului Bucuresti, prin creart - Centrul de Creatie, Arta si Traditie, in parteneriat cu Asociatia pentru Cultura Urbana si Mediu si cu sprijinul Administratiei Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.