Social 19 Mai 2015 18:22
Presedintele Klaus Iohannis a semnat, marti, decretul de numire a lui Daniel Horodniceanu in functia procuror-sef al DIICOT, anunta Administratia Prezidentiala.

Potrivit comunicatului, presedintele Klaus Iohannis a semnat, marti, decretul pentru numirea domnului Daniel-Constantin Horodniceanu in functia de procuror-sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) pe o perioada de 3 ani. Presedintele Klaus Iohannis a cerut, in 11 mai, CSM, spre consultare, stenograma sedintei in care a fost intervievat candidatul propus de ministrul Justitiei la sefia DIICOT, Daniel-Constantin Horodniceanu, precum si documentele avute in vedere in adoptarea Hotararii prin care s-a dat aviz favorabil, scrie MEDIAFAX.

Consiliul Superior al Magistraturii i-a transmis in aceeasi zi presedintelui Klaus Iohannis documentele prin care s-a avizat numirea lui Daniel-Constantin Horodniceanu pentru functia de procuror-sef al DIICOT. CSM a trimis Administratiei Prezidentiale inregistrarea audio-video a sedintei, dar si documentele care au stat la baza deciziei de avizare favorabila a lui Horodniceanu.

Presedintele Klaus Iohannis a avut si o intalnire cu Daniel Horodniceanu. Sambata, la Roma, intrebat daca s-a intalnit recent cu Daniel-Constantin Horodniceanu, cel avizat de CSM pentru functia de procuror-sef al DIICOT, presedintele Iohannis a spus ca a avut o discutie cu acesta, pentru ca vrea sa cunoasca oamenii pe care ii numeste in functie. "Da, am avut o discutie. Evident, eu vreau sa cunosc oamenii pe care ii numesc in functie. Da, am avut o intalnire", a mentionat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.