Social 16 Mai 2015 15:16
Peste 10.000 de lumanari vor fi aprinse de cercetasi de toate varstele, sambata, de la ora 20.30, in Parcul Carol din Capitala, in cadrul Festivalului Luminii, eveniment care se va desfasura pe toata durata lunii mai in peste 25 de orase din Romania.
Cea de-a VIII-a editie a Festivalului Luminii in Parcul Carol este organizata de Organizatia Nationala "Cercetasii Romaniei" si va incepe de la ora 20.30, cand vor fi aprinse peste 10.000 de lumanari, care vor fi asezate in gulgute confectionate manual de cercetasi de toate varstele. "Pe parcursul zilei, vom desfasura activitati interactive pentru toate varstele: copiii vor fi pictati in personajele lor preferate, vor invata sa confectioneze propria cutiuta cu vise in cadrul atelierului de gulgute, se vor bucura cu entuziasm in cadrul labirintului de gulgute si a atelierului de baloane de sapun", se arata in comunicatul transmis agentiei MEDIAFAX.

In cadrul evenimentului se va face si un schimb liber cu carti, intentia fiind de a incuraja lectura ca mod de a redescoperi frumusetea lucrurilor marunte. "Tot ce aveti de facut este sa impachetati o carte pe care ati citit-o, sa scrieti un mesaj pentru viitorul cititor pe un post-it sau chiar pe ambalaj si sa o aduceti la festival, iar noi ne asiguram ca nu ramane fara stapan si nici voi fara un loc gol in biblioteca. Primiti la schimb, o noua poveste!", informeaza cercetasii.

Seara se va incheia cu un concert surpriza si un spectacol de lumini si foc.
Festivalul Luminii este un eveniment national sincron, organizat anual de catre membrii Organizatiei Nationale "Cercetasii Romaniei" si tinerii voluntari locali. In anul 2015, festivalul ajunge la nivel national la cea de-a XI-a editie si se va desfasura pe toata durata lunii mai in peste 25 de orase din Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.