Social 15 Mai 2015 18:04
Aproximativ 7.000 de spectatori au participat, intre 7 si 14 mai, la cea de-a 19-a editie a Festivalului Filmului European (FFE), care s-a incheiat joi seara in Capitala si va continua la Craiova, Targu-Mures, Hunedoara si Iasi.

Potrivit organizatorilor, la editia din acest an a Festivalului Filmului European au asistat aproximativ 7.000 de spectatori, care au umplut salile celor trei cinematografe-gazda (Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu si Cinema PRO), alaturi de sala ICR, unde a fost proiectat filmul premiat cu Oscar "Ida". "Autoportretul unei fete cuminti", debutul in lungmetraj al regizoarei Ana Lungu, a fost distins cu premiul publicului la Festivalul Filmului European, un eveniment cinematografic care a debutat pe 7 mai in Capitala si s-a incheiat joi seara, la Elvira Popescu.

De asemenea, in Bucuresti, in sala de curs a ICR, va avea loc sambata, intre orele 11.00 si 18.00, un atelier de critica de film sustinut de criticul Andrei Rus. In Bucuresti au fost proiectate 56 de filme, multe dintre acestea urmand sa fie reluate in celelalte patru orase de pe harta festivalului. Ambasadorul onorific al Festivalului Filmului European din acest an este regizorul Tudor Giurgiu, cel care a realizat si clipul de promovare al acestei editii a evenimentului, relateaza MEDIAFAX.

Festivalul Filmului European a avut loc in perioada 7 - 14 mai la Bucuresti (Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu, Cinema PRO si sala ICR) si va continua la Craiova (15-17 mai, la Teatrul Colibri, alaturi de proiectii in aer liber in Centrul istoric), Targu-Mures (22-24 mai - Cinema Arta), Iasi (22-24 mai - Casa de Cultura "Mihai Ursachi") si Hunedoara (29-31 mai - Casa de Cultura si proiectii in aer liber la Castelul Corvinilor).

Pentru a afla programul complet al evenimentului cinematografic, publicul poate consulta pagina www.ffe.ro. Programul celei de-a 19-a editii a Festivalului Filmului European a prezentat si o serie de evenimente conexe. Proiectii multimedia si concerte live de Ziua Europei, cu duoul Disco Sigareta si instalatia interactiva Cross Reality by Kotki Visuals, atelierele de educatie cinematografica pentru elevi cu criticul de film Ileana Birsan si atelierul de critica de film sustinut de Andrei Rus s-au numarat printre evenimentele festivalului.

Citeste si:
Kronenbourg 1664 Blanc continuă parteneriatul cu TIFF
Kronenbourg 1664 Blanc...

Partenerii FFE sunt Uniunea Cineastilor din Romania (UCIN), Cinema Elvira Popescu, Asociatia K'arte, Cinema ARTA, primaria Municipiului Craiova, primaria Municipiului Iasi, primaria Municipiului Targu-Mures, primaria Municipiului Hunedoara si Castelul Corvinilor. Festivalul este organizat de Institutul Cultural Roman si Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, sub egida EUNIC, cu sprijinul ambasadelor si centrelor culturale ale tarilor europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.