Social 12 Mai 2015 16:30
Comisiile reunite pentru buget, finante si banci ale Camerei Deputatilor si Senatului au dat, marti, un aviz negativ contului de executie bugetara al Societatii Romane de Televiziune (SRTv) pe anul 2014, cu 20 de voturi "pentru" si doua "abtineri" (UDMR).

Astfel, potrivit presedintelui Comisiei pentru buget, finante si banci din Camera Deputatilor, Viorel Stefan, avizul negativ va fi transmis comisiilor reunite pentru cultura si media ale Parlamentului, care urmeaza sa stabileasca data la care va fi convocata sedinta comuna. Avizul negativ dat de Comisiile pentru buget, finante si banci reprezinta primul pas privind demiterea lui Stelian Tanase din functia de presedinte-director general al Societatii Romane de Televiziune (SRTv).

Potrivit MEDIAFAX, la sedinta comuna a Comisiilor pentru buget, finante si banci din Camera Deputatilor si Senatului au participat, din partea Societatii Romane de Televiziune (SRTv), Camelia Patru, director al Departamentului Economic al SRTv, si Liviu Nicolescu, director al Directiei Studiouri Centrale din TVR. Deputatul PNL Andreea Paul a anuntat, marti, ca liberalii nu vor participa la sedinta comisiilor reunite pentru buget-finante ale Camerei Deputatilor si Senatului in care s-a discutat raportul de activitate al TVR pe 2014, spunand ca PNL "nu vrea sa faca parte din plutonul de executie a SRTv".

Societatea Romana de Televiziune (SRTv) a incheiat anul 2014 cu o pierdere de 81,5 milioane de lei, in conditiile in care Televiziunea Romana a avut, anul trecut, venituri totale de 544,2 milioane de lei si cheltuieli totale de 625,8 milioane de lei, potrivit cifrelor furnizate de reprezentantii institutiei pe 6 aprilie, intr-o conferinta de presa la care a participat si Stelian Tanase, presedintele-director general al TVR. In conferinta de presa au fost prezentate cifrele din raportul SRTv pe anul trecut. Tot atunci, reprezentanti ai TVR au anuntat ca datoriile totale ale Televiziunii Romane erau, la sfarsitul anului 2014, de 700 de milioane de lei, dintre care 440 de milioane de lei la bugetul de stat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.