Social 12 Mai 2015 15:48
CNA si-a modificat procedurile, in sensul in care reprezentantii televiziunilor si radiourilor sa primeasca, atunci cand sunt vizati de posibile incalcari ale legislatiei audiovizualului, rapoartele de monitorizare ale emisiunilor analizate de Consiliu si nu sesizarile primite de CNA, ca pana acum.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a discutat, la inceputul sedintei de marti, despre modificarea unor proceduri operationale ale institutiei. Astfel, CNA a decis ca, atunci cand primeste sesizari privind posibile incalcari ale legislatiei audiovizualului, sa nu le mai transmita reprezentantilor televiziunilor si radiourilor vizate. Consiliul a decis insa sa le trimita reprezentantilor televiziunilor si radiourilor vizate rapoartele de monitorizare realizate de departamentul de specialitate al CNA, in care se va face trimitere si la sesizarile primite, fara a se spune insa numele si prenumele persoanei care sesizeaza.

Aceasta decizie a fost luata cu unanimitatea membrilor CNA prezenti la sedinta de marti (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea). Totodata, CNA a decis sa modifice o alta procedura, prin care solicita reprezentantilor televiziunilor si radiourilor puncte de vedere atunci cand primea sesizari privind posibile incalcari ale legislatiei audiovizualului care ii vizau, scrie MEDIAFAX.

Astfel, cu opt voturi "pentru" si doua "impotriva" (Lorand Turos si Viorel Buda), CNA a decis sa nu mai solicite reprezentantilor televiziunilor si radiourilor aceste puncte de vedere. Conform informatiilor prezentate in sedinta CNA de marti, noile proceduri intra in vigoare imediat dupa adoptare


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.