Social 11 Mai 2015 14:38
Metrorex vrea sa contracteze lucrari de modernizare a instalatiilor de control al accesului la metrou, contractul avand o valoare estimata de 186 milioane lei (42 milioane euro), inclusiv TVA.

Contractul vizeaza modernizarea instalatiilor pe Magistrala 1 Pantelimon - Dristor 2, Magistrala 2 Berceni - Pipera si Magistrala 3 Dristor 1 - Preciziei, pentru un numar total de 41 de statii de metrou.

Proiectul prevede demontarea instalatiilor de taxe care echipeaza in prezent statiile de metrou si dotarea cu instalatii moderne de taxare automata. Solutia tehnologica propusa pentru titlurile de transport este cardul contactless, care va functiona temporar impreuna cu cardul magnetic actual.

Sistemul automat de taxare la metrou a fost pus in functiune in anul 1995, cand s-a renuntat la plata directa a calatoriei cu monezi si au fost introduse cartelele magnetice. Completarile ulterioare au adaugat sistemului automat de taxare reteaua de comunicatii, servere, up-gradarea echipamentului de ghiseu din statii si automate de vanzare, scrie MEDIAFAX.

"Sistemul automat de taxare al Metrorex bazat pe cardul magnetic, desi inca functional, este la limita perioadei eficiente de utilizare datorita uzurii fizice si morale, precum si datorita epuizarii capacitatilor de dezvoltare. In aceeasi masura, aplicatiile software de management al tranzactiilor functioneaza pe retele de transmise date de tip ATM, care necesita mentenanta la costuri foarte mari pentru echipamente scoase din fabricatie. Tranzactiile calatoriilor, colectate in sistem, sunt procesate in majoritatea situatiilor de computere din generatia Pentium II (an 1997) la care de asemenea mentenanta si procurarea de piese de schimb sunt cel putin deficitare, daca nu imposibil de executat in anumite situatii", se arata in caietul de sarcini aferent procedurii.

Achizitia va fi finantata cu fonduri europene si bani de la buget, termenul pentru finalizarea acordului fiind de 260 de zile de la data atribuirii. Acordul va fi atribuit prin licitatie deschisa, pentru pretul cel mai scazut. Ofertele pot fi depuse pana la 23 iunie.

Citeste si:
Angajații Metrorex pichetează Guvernul. Aceștia amenință cu greva...
Angajații Metrorex pichetează...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.