Social 9 Mai 2015 14:38
Primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, a spus, vineri, la Curtea de Apel Bucuresti (CAB), ca ii pare rau pentru situatia in care se afla presedintele CJ Iasi, Cristian Adomnitei, retinut de procurorii DNA, si ca spera sa fie eliberat cat mai repede.

Gheorghe Nichita a facut aceasta afirmatie dupa terminarea procesului in care procurorii anticoruptie au contestat decizia Tribunalului Bucuresti, prin care s-a dispus cercetarea edilului sub control judiciar, in dosarul in care este cercetat pentru instigare la folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii care nu sunt destinate publicitatii, scrie MEDIAFAX.

"Imi pare foarte rau pentru ceea ce i se intampla domnului Adomnitei, ii tin pumnii si sper sa fie eliberat cat mai repede", a spus Nichita. Primarul a facut referire la faptul ca seful Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, retinut de DNA, joi seara, este acuzat de favorizarea faptuitorului si fals intelectual, dupa ce le-ar fi ajutat pe Teodora Jinga si Carmen Irimescu, angajate ale CJ, in functiile de sef serviciu, sa acopere nereguli privind un contract pentru tiparirea de materiale de promovare a judetului.

Primarul Iasului a mai spus, raspunzand intrebarilor jurnalistilor, ca fosta sa sotie ii este o foarte buna prietena.

"Sa stiti ca sotia mea imi este o prietena foarte buna si in tot timpul i-am spus ca este sotia mea", a precizat Nichita.

Primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, cercetat de DNA, a anuntat, joi, ca se autosuspenda din functia de vicepresedinte al PSD la nivel national, cat si din cea de presedinte al organizatiei judetene Iasi a partidului, spunand ca a luat decizia in urma unei discutii cu liderul PSD Victor Ponta. Primarului Iasiului, Gheorghe Nichita, a anuntat, printr-un comunicat de presa, ca incepand de joi s-a autosuspendat din functia de vicepresedinte PSD la nivel national, dar si din cea de presedinte al PSD Iasi.

El spune ca a avut o discutie cu presedintele PSD, Victor Ponta, si ca i-a adus acestuia la cunostinta decizia luata. Nichita a mai afirmat ca pana la clarificarea situatiei sale juridice atributiile de presedinte al PSD Iasi au fost preluate de catre Victorel Lupu, prim-vicepresedinte al organizatiei judetene PSD Iasi.

Citeste si:
Fostul primar al municipiului Iași, Gheorghe Nichita, închis pentru...
Fostul primar al municipiului...

"Raman in continuare membru al partidului si fidel principiilor social-democrate", a adaugat Gheorghe Nichita.

Noul presedinte al PSD Iasi, Victorel Lupu, este vicepresedinte al Consiliului Judetean Iasi, fiind unul dintre cei mai vechi membri ai acestui partid.

Gheorghe Nichita este primar al Iasiului din anul 2003, iar din iulie 2000 este membru PSD, fiind si lider al organizatiei judetene a partidului, dar si vicepresedinte la nivel national.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.