Social 8 Mai 2015 14:55
Numarul donatorilor a crescut cu 25% in acest an, in urma campaniilor si caravanelor mobile, a declarat, vineri, directorul Centrului de Transfuzie Bucuresti, Doina Gosa, precizand ca pentru prima data poate spune ca nu exista criza de sange, in spitale nefiind probleme nici in minivacanta de 1 mai.

"Avem foarte multe campanii, oamenii s-au mobilizat. Recoltam si sambata, si duminica", a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti. Doina Gosa a precizat ca sunt campanii neintrerupte organizate de Patriarhia Romana, iar de cand a inceput si caravana mobila, oamenii sunt tot mai interesati sa doneze sange.

Directorul Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti a mai spus ca niciun spital nu a raportat lipsa sangelui, nici a celui deficitar, de regula, cum ar fi cel din grupa B negativ. "Nu avem probleme, pacientii cu talasemie, spre exemplu, au primit la timp transfuziile, iar cei cu grupa mai rara au primit sange ori de cate ori a fost solicitat. Putem vorbi, in sfarsit, de o solidaritate in privinta donarii de sange", a adaugat Doina Gosa.

Din luna ianuarie, se poate dona sange si la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB), unde s-a deschis al doilea centru de donare dintr-un spital, dupa cel de la Institutul Clinic Fundeni, deschis in octombrie 2014, in cadrul unei campanii a Ministerului Sanatatii de sustinere a acestei actiuni.

Punctele de donare de la SUUB si de la Fundeni sunt permanent in legatura cu Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti, unde se poate de asemenea dona si unde sangele este testat si procesat.

Tot in ianuarie, Patriarhiei Romane a lansat un amplu program de donare voluntara de sange in scoli, facultati si biserici, dupa ce in 2014, intr-o actiune desfasurata in 20 de orase, s-au colectat peste o tona si jumatate de sange.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.