Social 7 Mai 2015 15:37
Primaria Arad va comanda cel putin 200 de marcaje pietonale tactile destinate nevazatorilor, pentru amenajarea celor mai circulate zone din oras, iar ulterior vor fi instalate si sisteme acustice pentru semnalizarea intersectiilor cu trafic intens, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primaria Arad a publicat un anunt de licitatie publica in vederea contractarii unor lucrari pentru realizarea de marcaje rutiere tactile la trecerile de pietoni si pe trotuare, care sa-i ajute pe nevazatori sa se deplaseze in oras. Proiectul are la baza o solicitare a Asociatiei Nevazatorilor din Romania - filiala Arad, care a transmis deja municipalitatii lista intersectiilor si trecerilor de pietoni prioritare pentru accesibilizare.

Astfel, intr-o prima etapa, vor fi montate cel putin 200 de marcaje rutiere tactile, pentru care Primaria Arad estimeaza ca va plati aproximativ 160.000 de lei. Potrivit informatiilor din documentele care insotesc anuntul de licitatie, materialul din care vor fi realizate marcajele este un cauciuc special, iar benzile lipite pe asfalt vor avea denivelari care ii dirijeaza pe cei care au probleme de vedere si ii semnalizeaza asupra faptului ca se afla pe o trecere de pietoni sau privind alte pericole, cum sunt treptele, scarile rulante sau usile, scrie MEDIAFAX.

Firmele interesate isi pot depune ofertele pana in data de 19 mai, urmand ca societatea care ofera cel mai bun pret sa fie declarata castigatoare a licitatiei. Reprezentantii Primariei Arad spun ca in bugetul local pe 2015 mai este prevazuta suma de 400.000 de lei pentru montarea unor sisteme acustice, care vor asigura semnalizarea intersectiilor cu trafic intens.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.