Social 6 Mai 2015 16:57
Titi Dinca a fost numit producator general al TVR, in locul lui Cristian Zgabercea, potrivit unui anunt facut de Stelian Tanase, presedintele-director general al Societatii Romane de Televiziune (SRTv), miercuri, intr-o dezbatere organizata la sediul Televiziunii Romane.

Stelian Tanase a spus ca Titi Dinca a fost numit, miercuri, in functia de producator general al TVR.

Intrebat de ce l-a ales pe Titi Dinca pentru a ocupa aceasta functie, Stelian Tanase a spus ca a luat decizia dupa ce a discutat cu mai multi colegi de-ai sai de la varful Televiziunii Romane. "Am discutat cu mai multi colegi, cel putin zece (...) Si numele cel mai des pomenit de colegii mei a fost Titi Dinca. Asta a fost un criteriu. Al doilea a fost ca trebuia sa fie cineva dinauntru. Am avut oferte si din afara televiziunii, producatori cunoscuti din alte televiziuni, care vor sa vina pentru ca au dificultati financiare. Nu am vrut sa aleg un om din afara televiziunii. Nu este corect, trebuie sa respect corpul profesional din TVR si am hotarat ca trebuie sa fie dinauntru", a spus Stelian Tanase.

El a mai spus ca Titi Dinca poate sa asigure continuitatea in TVR. "Are o experienta, cunoaste situatia din TVR, oamenii, departamentele (...) Sa nu inceapa sa invete acum, cum mi s-a intamplat mie ca, de un an jumate, a trebuit sa invat. (A trebuit, n.r.) sa fie cineva care de astazi sa intre la butoane si sa se ocupe de probleme de productie", a mai spus Stelian Tanase.

Titi Dinca are un vechi istoric in Televiziunea Romana. Acesta si-a inceput activitatea in TVR in 1990, ca redactor la Redactia "Viata Spirituala". In perioada 1998 - 2003, acesta a fost publicist comentator cu atributii de coordonare programe religioase si programe speciale. Intre martie 2003 - iunie 2004, Titi Dinca a fost director de programe interimar al TVR. Intre iunie 2004 si aprilie 2005, a fost director de programe al TVR. Intre mai 2005 - februarie 2006, Dinca a fost coordonator al Directiei Programe a TVR, iar, intre februarie 2006 - ianuarie 2013, a fost director al Directiei Artistice si Productie din Televiziunea Romana. Din ianuarie 2013 si pana la numirea sa in functia de producator general al TVR, in locul lui Cristian Zgabercea, Titi Dinca a fost senior jurnalist in cadrul Departamentului Casa de Productie a TVR.

Citeste si:
10 motive pentru care ar trebui să colaborezi cu un producător de...
10 motive pentru care ar...

Cristian Zgabercea a fost suspendat la cerere, luni, din functia de producator general al Societatii Romane de Televiziune, din motive personale, dupa cum a declarat acesta pentru agentia MEDIAFAX la momentul respectiv. Intrebat daca, dupa ce se vor finaliza procedurile juridice care il vizeaza, isi va putea relua activitatea in TVR, Cristian Zgabercea a confirmat acest aspect.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, pe 16 aprilie, de Directia Nationala Anticoruptie (DNA), procurorii DNA - Serviciul Teritorial Constanta au dispus trimiterea in judecata a lui Cristian Zgabercea intr-un dosar care il vizeaza si pe Nicusor Constantinescu, presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta. Zgabercea a fost trimis in judecata pentru fapte pe care le-ar fi comis pe vremea cand era consilier al presedintelui CJ Constanta, acesta fiind acuzat de complicitate la abuz in serviciu, constituire a unui grup infractional organizat si evaziune fiscala.

Citeste si:
Stelian Tanase, despre Cristina Topescu: Am crezut ca a plecat in stra
Stelian Tanase, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.