Social 6 Mai 2015 11:35
Initiatorii primului call-center de urgente si sfaturi medicale pediatrice din Romania, Peditel, care functioneaza la Cluj-Napoca din 2014, vor extinde serviciul la nivel national, din luna iunie, circa 60 de medici urmand sa faca garzi de cate 24 de ore, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Directorul executiv al Fundatiei "Parinti din Romania", Cristina Grigore, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca serviciul Peditel la nivel national va fi asigurat de circa 60 de medici pediatri, prin garzi de cate 24 de ore. "Suntem in testari tehnice pentru a extinde serviciul Peditel, urgente si sfat medical pediatric non-stop, la nivel national, acesta fiind urmatorul pas in ceea ce priveste call-center-ul care functioneaza la Cluj-Napoca din ianuarie 2014. De la inceputul lunii iunie ar trebui sa fie operational, iar numarul 1791 va fi apelabil la nivel national in retelele de telefonie. Ne propunem ca serviciile Peditel sa fie asigurate la nivel national de circa 60 de medici pediatri, care vor lucra in garzi, pentru a acoperi 24 de ore din 24", a spus Grigore.

Potrivit acesteia, costurile lunare ale serviciului Peditel la nivel national se vor ridica la circa 10.000 de euro pe luna, banii urmand sa fie obtinuti in urma unor campanii de strangere de fonduri si implicarea unor parteneri la nivel national, relateaza MEDIAFAX. "Ne vom muta sediul, pentru ca vom avea nevoie de un spatiu mai mare si vom anunta saptamana viitoare noua locatie", a mai spus directorul executiv al Fundatiei "Parinti din Romania".

Serviciul Peditel 1791, care ofera acces non-stop la sfaturi medicale pediatrice, functioneaza din luna ianuarie 2014 in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Cluj-Napoca, fiind deservit de 32 de medici pediatri. In cele 16 luni de functionare, aproape 12.000 de parinti au apelat la acest serviciu, iar conform unui chestionar, 97% dintre acestia s-au declarat "foarte multumiti" de serviciile oferite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.