Social 5 Mai 2015 19:04
Ministrul Dezvoltarii, Liviu Dragnea, spune ca are emotii in legatura cu sentinta pe care instanta suprema o va da miercuri in dosarul Referendumului, dar se declara "absolut convins" de nevinovatia sa si crede ca nici instanta nu a identificat "vreo proba serioasa", ci doar afirmatii si deductii.

Intrebat, marti, intr-o conferinta de presa, daca are emotii pentru miercuri, cand Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) va da o decizie in dosarul Referendumului, ministrul Liviu Dragnea a spus: "Bineinteles". Intrebat ce va face daca va fi condamnat, Liviu Dragnea a precizat: "Stiti bine ce voi face, numai ca n-am vrut sa raspund niciodata la intrebarea asta din superstitie. Raspunsul e inclus in intrebare, stiti bine ce voi face".

Liviu Dragnea a subliniat ca este "absolut convins" de nevinovatia sa, pe care si-a sustinut-o cu tarie in toata aceasta perioada, scrie MEDIAFAX. ”N-am nici eu, si cred ca nici instanta n-a identificat vreo proba serioasa la procuror. E vorba de un sir de afirmatii, consideratii, deductii, presupuneri si eu sper ca maine decizia sa fie de achitare (...) In acesti doi ani si mai mult de zile m-am ferit sa comentez si am fost foarte rezervat in comentarii pentru a nu fi acuzat ca influentez justitia, spre deosebire de altii, in frunte cu Basescu, care au tot influentat in cazul asta si care au tot presat. Asa voi face si eu: dupa sentinta voi vorbi mai multe lucruri", a adaugat Liviu Dragnea.

In 23 aprilie, judecatorii instantei supreme au ascultat pledoariile acuzarii si apararii, dar si ultimul cuvant al tuturor inculpatilor in dosarul Referendumului, in care este judecat pentru fapte de coruptie si ministrul Dezvoltarii si Administratiei Liviu Dragnea. Dupa ce procurorul a cerut condamnarea acestuia la o pedeapsa cu executare, fara a mentiona si cuantumul pedepsei, avocatul lui Liviu Dragnea le-a spus judecatorilor ca DNA trebuia sa dovedeasca faptul ca clientul sau a cunoscut caracterul necuvenit al votului. In ultimul cuvant in fata judecatorilor, Liviu Dragnea a spus ca, in opinia sa, acuzatiile care i-au fost aduse "pleaca de la o premisa gresita si periculoasa pentru Romania".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.