Social 4 Mai 2015 18:14
Conducerea Camerei Deputatilor a decis, luni, sanctionarea a 4 deputati, Mircea Rosca, Florentin Gust, Aurelian Popescu si Andrei Sava, care au absentat nemotivat de la Parlament in noiembrie si decembrie anul trecut, acestora urmand sa li se retina 1% din indemizatie pentru fiecare zi de absenta.

Secretarul Camerei Nicuale Mircovici a facut aceste precizari, dupa sedinta Biroului Permanent, aratand ca a fost aprobata in acest sens o nota a secretarului general al Camerei Cristian Buican.

"A fost aprobata o nota a secretarului general privind patru colegi deputati care au avut absente nemotivate si nu au facut demersuri pentru motivarea lor. E vorba despre Mircea Rosca, Florentin Gust, Aurelian Popescu si Andrei Sava. Biroul Permanent a stabilit retinerea pentru fiecare zi de absenta nemotivata a 1% din indemnizatia bruta a deputatului respectiv. Asta inseamna ca se vor retine pentru domnii in cauza 15, doua, una sau 5%, in functie de numarul de zile pe care le-au avut", a explicat Mircovici.

Potrivit notei secretarului general, Mircea Rosca a absentat nemotivat 15 zile, in 20, 24, 26 si 27 noiembrie si 2, 4, 8, 9, 10, 11, 15, 17, 19, 20 si 21 decembrie, Florentin Gust a lipsit nemotivat in 16 si 20 decembrie, Aurelian Popescu in 19 decembrie, iar Andrei Sava in 2, 4, 17, 19, 20 decembrie, scrie MEDIAFAX.

Deputatul PNL Mircea Rosca a fost arestat preventiv in 20 noiembrie 2014, dupa ce Camera a aprobat solicitarea DNA de incuviintarea arestarii preventive, apoi din 25 ianuarie a fost plasat in arest la domiciliu. In 14 aprilie, judecatorii instantei supreme au decis inlocuirea arestului la domiciliu cu masura controlului judiciar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.