Social 4 Mai 2015 12:13
Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a afirmat ca se bucura ca primarul din Iasi, Gheorghe Nichita, este in libertate si a precizat ca Rezolutia PSD privind sanctionarea pe linie de partid impune anumite responsabilitati in caz de coruptie, pentru alte fapte existand alte tipuri de responsabilitati.

"Nu cunosc detalii din caz si nu vreau sa le comentez. Ma bucur doar ca este in libertate si, asa cum am adoptat Rezolutia la Consiliul National, pentru fapte de coruptie orice persoana care detine functii de conducere are o anumita responsabilitate. Justitia se va pronunta daca este vorba de fapte de coruptie. Daca este vorba de altfel de fapte, exista alte tipuri de responsabilitati", a spus Ponta, aflat in Qatar.

Sambata, Ponta a afirmat, la B1 TV, ca Rezolutia PSD privind retragerea functiei de partid pentru o persoana aflata in atentia justitiei se aplica in toate cazurile, adaugand insa ca nu stia ca poate fi dispusa arestarea preventiva pentru "spionarea unei iubite". "Cu siguranta, Rezolutia se aplica la absolut oricine. Se pune doar problema, in general, daca si pentru ce fapte arestam preventiv oamenii. Eu nu stiu despre ce e vorba in dosar, dar, dupa spionarea unei iubite, nu stiam ca pentru asta esti arestat preventiv. Ca sa nu spionezi o alta iubita sau de ce ?", a afirmat Ponta.

Conform MEDIAFAX, primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, va fi cercetat in libertate sub control judiciar, ca si seful Politiei Locale iesene si seful de serviciu din institutie, retinuti joi seara de procurorii DNA, a hotarat Tribunalul Bucuresti. Decizia poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.