Social 3 Mai 2015 10:06
Inspectorii Directiei Antifrauda din cadrul ANAF desfasoara, la sfarsitul acestei saptamani, verificari la agentii economici de pe litoral, astfel de controale avand loc la Mamaia si Vama Veche, unde ei au fost primiti cu huiduieli de catre unii dintre turisti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Reprezentantii Directiei Antifrauda au mers, de 1 Mai, in Vama Veche, unde au fost intampinati cu ostilitate de catre o parte dintre turisti. Astfel, acestia au huiduit in momentul in care au vazut masinile ANAF, scandand "Vine controlul sa-si ia omorul". La un moment dat, un turist a aruncat cu o piatra catre una dintre masinile ANAF, spargandu-i parbrizul. Echipele de control au verificat timp de cateva ore terasele si restaurantele din Vama Veche, dupa care controlul s-a mutat in Mamaia.

Zeci de autoturisme ale ANAF au mers cu girofarurile pornite prin statiune, oprindu-se la diverse localuri pentru ca inspectorii sa vada daca exista nereguli. De asemenea, au fost controlate si cluburile din statiune, inspectorii antifrauda dorind sa verifice evidenta contabila, iar aceasta actiune a continuat pana spre dimineata. Agentii economici sustin ca verificarile echipelor ANAF pe litoral vor continua pana la sfarsitul acestei saptamani. Hotelierii cerusera autoritatilor ca aceste controale ale Directiei Antifrauda sa nu aiba loc in minivacanta de 1 Mai, ci dupa aceasta perioada.

Pe litoral, sezonul a fost deschis oficial de 1 Mai, cand a avut loc o parada cu masini de epoca, motociclete si autobuze etajate, pe ruta Mamaia-Constanta si retur. De altfel, vineri fiind vreme frumoasa, turistii veniti la mare au asistat la parada si s-au plimbat prin statiuni, unii dintre ei mergand chiar pe plaja, in pofida vantului. Seara, cei mai multi dintre ei au ales cluburile din Mamaia, unde au avut loc diverse concerte si spectacole.

Sambata insa, din cauza vremii mohorate, turistii au preferat sa se plimbe pe faleza sau sa isi petreaca timpul la terase, in asteptarea unei noi seri de distractie in cluburi. De asemenea, ei au putut sa se plimbe cu telegondola din Mamaia sau sa faca un tur al statiunii si al municipiului Constanta cu autobuzele etajate. Presedintele Asociatiei Litoral-Delta Dunarii, Corina Martin, spunea, vineri, ca pe litoral se afla peste 30.000 de turisti, estimand ca numarul acestora va depasi 35.000 pana la sfarsitul weekend-ului.

Citeste si:
Grevă japoneză în Ministerul Finanțelor, Vamă și ANAF. Angajații...
Grevă japoneză în Ministerul...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.